De 41e NN Marathon Rotterdam gaat op zondag 10 april a.s. van start.

Aan de vooravond daarvan, op zaterdag 9 april om 19.00 uur wordt er in de Citykerk Het Steiger, Hang 18, Rotterdam weer een oecumenische Marathonkerkdienst gehouden. De dienst is ook omschreven als een ‘spirituele warming up’ en biedt iedere loper of supporter van binnen en buiten de stad een moment van bezinning, voorafgaand aan het grootse sportfeest van de volgende dag.

De oecumenische kerkdienst is uiteraard voor iedereen toegankelijk, maar wel gericht op lopers en hun supporters van de NN Marathon Rotterdam en belangstellenden.
De dienst zal internationaal georiënteerd zijn, zodat ook buitenlandse deelnemers de dienst kunnen volgen. De deze dienst maakt onderdeel uit van het gehele marathonprogramma in het marathonweekend.

De dienst wordt geleid door ds. Guus Koelman, oud marathonloper, en pastor Gerda Martens, die zelf de marathon gaat lopen.  Medewerking verleent het Jongerenkoor JOKO uit Krimpen aan den IJssel o.l.v. Ties Kragten.

Na afloop is er gelegenheid ook iets te drinken: koffie, thee, of fris. Dé plek om elkaar verder te ontmoeten, verwachtingen en loopervaringen uit te wisselen. Voor een echt goede voorbereiding kan deze dienst natuurlijk niet worden gemist!

NH