18e– eeuwse muziek in Open Hof

Op het Marktconcert van woensdagmorgen 8 mei speelt Willem Blonk in Open Hof muziek van John Stanley. Ook deze componist viert dit jaar een ‘eeuwfeest’: hij leefde van 1713 tot 1786 en was tijdens zijn leven een musicus van hoog aanzien in Londen. Hij schreef veel Voluntaries, waarin de joyeuze kant van het orgel goed naar voren komt. Vrolijke loopjes en akkoorden op Cornet, Trompet, Fluiten en Kromhoorn wisselen elkaar af. Slechts één maal klinkt er een fuga of staat er Full organ voorgeschreven.

Een uitstapje overseas wordt gemaakt met het Divertissement no. 2  van tijdgenoot Willem Lootens (1736 – 1813). In de galante muziek van deze Hollander is de invloed van de Pruikentijd al heel goed te horen. Verder staat er een Trio van de grote Bach-leerling Johann Ludwig Krebs op het programma – ook hij werd in 1713 geboren.

Het concert duurt van 11.00 – 11.30 uur en is vrij toegankelijk, met collecte na afloop. Ook voor een gesprek, een aankoop op de bazaar of een kleine consumptie is Open Hof op deze woensdag weer the place to be. Welkom !