75 jaar bevrijding op 10 mei in Open Hof

Heeft u deze datum al in uw agenda gezet? We willen dan in Ommoord aandacht besteden aan 75 jaar bevrijding. Al eerder hebben we erover geschreven in Open Hof Nieuws, maar graag herinneren we u er nog een keer aan.

In Open Hof willen we dit feit niet stilzwijgend voorbij laten gaan en inmiddels hebben de plannen vaste vormen aangenomen.

’s Morgens is er een oecumenische dienst, waarin we stilstaan bij oorlog en vrede. De viering begint om 10.15 uur in Open Hof en voorgangers zijn pastor Gerda Martens en ds. Wim in ‘r Hout. Het RK gemengd koor zal de dienst muzikaal ondersteunen. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee met iets erbij. Voor de kinderen is er limonade.

Voor het programma tijdens de middag is het ons gelukt om de toneelvoorstelling ‘Ik ga op reis’ naar Open Hof te halen. Deze voorstelling wordt op veel plaatsen in en buiten de stad gespeeld. Dit is een kans voor alle Ommoorders. Het is een familievoorstelling en duurt iets meer dan een uur en is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar en iedereen daarboven.

Regisseur en schrijver is Peter Lems. Hij haalt als ‘opa’ die het allemaal heeft meegemaakt met twee kinderen herinneringen op aan de oorlog. Die herinneringen worden ondersteund met filmfragmenten op de beamer. Er is ook livemuziek.

Het verhaal speelt zich af in Rotterdam – Kralingen en heeft een verrassend actueel einde.

De voorstelling begint om 14 uur en de zaal gaat open om 13.30 uur.

Na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een drankje.

De toegangsprijs is € 5, 00 inclusief het drankje na afloop. Kinderen van 11 – 16 jaar gratis. De kaarten zijn vooraf alleen online te bestellen bij Podiumplein.nl (dus niet in Open Hof). Verder zijn de kaarten op 10 mei vanaf 13.30 uur aan de zaal te koop.

De flyer vindt u door te klikken op,de link Flyer Ik ga op reis

Namens de Voorbereidingsgroep 10 mei

Anneke van Wijngaarden