Culturele Koffieochtend Vrijdag 7 juni over het werk van de wijkagent. 

Op vrijdag 7 juni wordt er weer een culturele koffieochtend gehouden in de Fonteinkerk.

Een gezellige ochtend met koffie waarbij deze keer wijkagent Arco Stolk bij ons te gast is en iets zal vertellen over het werk dat hij doet.

De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met zijn collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs werkt hij aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Hij kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet hij wat er speelt in de wijk en kan hij in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog, voorkomen. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk . De samenleving digitaliseert en vraagt om een politie die waakzaam en dienstbaar is in de fysieke wereld en de digitale wereld. Veel wijkagenten zijn daarom actief op sociale media en kunnen via deze platforms zien wat er speelt, hebben er contact met inwoners en geven inzicht in hun werk.

De heer Stolk zal ons tips geven voor een zo veilig mogelijk leven, zonder dieven en oplichters aan huis of op het internet. Natuurlijk gaat hij ook zo goed mogelijk in op onze vragen omtrent misdaad en veiligheid.  

Iedereen is van harte welkom!
Tijd:                      Vrijdag 7 juni van 10 – 12 uur in
Plaats:                  Fonteinkerk, Terbregselaan 3, Rotterdam
Onderwerp:         het werk van de wijkagent

 Komende Culturele Koffieochtenden:

5 juli                          De orgelzolders van de Breepleinkerk
1 augustus               Mooi Nederland
6 september             De Sunrise limonadefabriek