Op zondag 24 juni vond het Zomerconcert plaats.
Aan dit concert werkten mee: de Kindercantorij,  Oecumenisch koor Hemelsbreed en het strijkorkest Intermezzo van het Hellendaal instituut.
Het Rotterdams Hellendaal Instituut is een instelling, genoemd naar de beroemde Rotterdammer Pieter Hellendaal, 18e-eeuws vioolvirtuoos en componist, waar kinderen van 4 tot 18 jaar viool studeren. Het Instituut bestaat dit jaar 25 jaar en heeft dat gevierd met een concert in de grote zaal van de Doelen.
De samenwerking van de koren uit Ommoord met deze jonge musici van het Hellendaal Instituut is uniek. De dirigente  Katja Dirven leidt het ensemble en voerde onder meer gedeeltes uit de Peer Gynt Suite van Edward Grieg en een Medley uit ‘Pirates of the Caribbean uit. Willem Blonk leidde alle medewerkenden in Psalm 111 van Pieter Hellendaal zelf, een hommage aan deze grote Rotterdammer en een lied dat qua inhoud natuurlijk heel goed in de kerk past. Een blijk van dank voor weer een heel seizoen spelen en zingen !
Naast de instrumentale muziek klonken uit de monden van Hemelsbreed twee kunstig gecomponeerde psalmen van de 450 jaar geleden geboren en daarom nu veel uitgevoerde Jan Pieterszoon Sweelinck. Maar ook heel andere, lichte muziek: volwassen koorarrangementen van Morning has broken, Duke Ellington’s Come Sunday en  Brand New Day.
De kindercantorij leverde een eigentijdse bijdrage met o.a. het jazzy Sjaloom en een viertal gloednieuwe liedjes uit de Belgische bundel Con amore. Pianist was net als vorig jaar Cees van Swieten en verder leverde Mirjam van der Burg een mooie bijdrage op dwarsfluit.

Bekijk hier onder enkele filmpjes en foto’s.