40-JAAR RK KOOR OPEN HOF
EN
AFSCHEID BAREND VAN WIJNGAARDEN ALS ORGANIST VAN HET KOOR

Op 23 september vierden de leden van het koor het feit dat zij 40 jaar bestaan.
Het was een geweldig feest. Om 17.00 uur was de inloop en 17.30 werd er getoost met een lekker glaasje prosecco. Het eten was verrukkelijk en de bediening fantastisch.
Elly, Piet, Rien, Paula en Joke heel erg bedankt hiervoor.

De avond was gevuld met sketches, gedichten en natuurlijk muziek en zang. Ook werden de leden die al van het begin af aan op het koor zitten gehuldigd. Zij kregen bloemen en een blijvend aandenken.
Al met al een geweldige feestavond om niet te vergeten.

Zondag 25 september de Jubileum viering waarin Wilbert Bekededam en Rita Schoolenberg voorgingen.
Barend zat voor de laatste keer bij ons achter het orgel.(snif).
Tijdens de preek had Rita het over 40 jaar koor. Onderstaand een klein stukje uit haar preek.

Het nadeel van 40 jaar is, is dat het zo vaak geassocieerd wordt met ‘40 jaar woestijn’.
En misschien als we de analen van het koor lezen, met alle zoeken naar organisten, naar begeleiders en naar dirigenten dat we dat ook mogen bevestigen: 40 jaar lang zijn er heel wat woestijnmomenten en tijden geweest. Bijbels gezien mogen we na die 40 jaar altijd uitzien naar wat beters, naar het beloofde land. Wij, het pastorale team, willen jullie feliciteren en bedanken en toewensen dat die belofte, dat beloofde land er komt, ook door alle woestijnen heen. Dat wensen wij jullie persoonlijk, jullie als koor,
en ook aan de gemeenschap wens ik dat toe. Het goede bestaan waarin Gods liefde daadwerkelijk grond heeft gekregen. Met een passend geschenkje voor jullie als koorleden, in verbondenheid met alle kerkgangers. 40 jaar woestijn; vol zand…..en omdat het een beetje herfst is…met een herfstachtig kleurtje!

Na de mededelingen en voor de zegen was het moment daar dat Barend in het zonnetje gezet zou worden. Allereerst Anneke die volgens Harry Tieman (voorzitter) na zoveel jaar haar man op de dinsdagavond weer terug krijgt. Met een schitterende bos bloemen werd zij bedankt voor het “lenen” van haar man.

Daarna was het woord aan Ton Thuis (voorzitter Sint Christoffel parochie). Ton en Barend kennen elkaar al 40 jaar. (bleek achteraf). Hem viel de eer toe om Barend de gouden medaille van de St. Gregorius vereniging op te spelden. Dat werd gedaan met een staande ovatie van alle aanwezigen.
Wat was Barend trots, hij had dit nooit gedacht. Zijn eerste opmerking na afloop van de viering was dan ook; Volgens mij ben ik de enige protestant met een katholiek lintje.

Wat was het een geweldig weekend en feest. Hier zullen wij nog heel vaak aan terug denken.