Seylsteen Kwintet zingt

Het oktober-Marktconcert in Open Hof is al op woensdag 4 oktober. Niet op de tweede, maar al de eerste woensdag van de maand! Het Seylsteen Ensemble – een vocaal kwintet o.l.v. Willem Blonk dat muziek op zout water instudeert – treedt aan met een geheel vernieuwd repertoire. Het zeilgebied was in juli de Bretonse kust.

De opening van het concert klinkt ongekend fris met heel oude muziek van Adam de la Halle en Guillaume de Machaut. Chansons vanaf de Renaissance tot aan La mer van Charles Trenet volgen. Ook de 450 jaar geleden geboren Claudio Monteverdi wordt geëerd met de uitvoering van Ecco moromorar l’onde, een prachtige schildering in muziek van een zonsopkomst boven het water. Anje de Kuiper en Edith van Dam zingen een duet van César Franck en Wessel Nusselder soleert in het sfeervolle The tide rises, the tide falls van Howard Skempton. Tegen de achtergrond van het vaargebied een zeer passend stuk.

De entree is vrij, met een collecte aan de uitgang, begint om 11.00 uur in Open Hof aan de Hesseplaats in Ommoord en duurt ruim een half uur.