Trio vult Open Hof Concert

Op zondagavond op 29 september treedt in Open Hof een instrumentaal trio op.

Het bestaat uit de musici Cora Greevenbosch op fluit, Charlotte Potgieter op viool en Willem Blonk op orgel en piano. Open Hof is te vinden aan de Hesseplaats in Ommoord en beschikt naast het kerkorgel over een prima concertvleugel.

De fluitiste groeide op in Ommoord, studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium en is nu full-time professioneel musicus. Charlotte Potgieter is afkomstig uit Zuid-Afrika, werd via een workshop met Valery Gergiev door het Rotterdams Philharmonisch Orkest ingelijfd en is daar nu aanvoerder van de tweede violen.

Het programma begint met een duet in vier delen voor fluit en viool van Telemann. Dan duikt het trio de diepte in met verrassende muziek van Bohuslav Martinů. Na enkele stukken in de Franse sfeer (o.a. een heel originele liedbewerking van Jean Langlais voor fluit en orgel) legt de violiste de verbinding met de Bach. Dat doet zij met delen uit zijn partita’s, afgewisseld door muziek van Eugen Ysaÿe.

Van Johann Sebastian Bach staat ook de sonate in E voor fluit en orgel op het programma, alsmede zijn ´grote E-moll´, een van de meest indrukwekkende orgelwerken. Het concert eindigt met de Trio-Sonate in G, eveneens van Bach. Het begint om 19.00 uur en duurt ruim een uur. Entree vrij, collecte aan de uitgang.

 

site trio

 

 

 

 

 

 

Cora Greevenbosch      Willem Blonk           Charlotte Potgieter