Acht catechumenen zijn zondag 28 april toegetreden tot de katholieke kerk in onze Sint Christoffelparochie.

Eind oktober 2018 zijn we met zes catechumenen van start gegaan ter voorbereiding op het ontvangen van het heilig Vormsel in de feestelijke viering op 28 april 2019. In de loop van de afgelopen maanden zijn er nog drie catechumenen (= geloofsleerlingen) bij gekomen. Een van de zes eersten vond dat hij nog niet genoeg voorbereid was en sluit zich komend jaar weer aan.

Het zijn 12 intensieve bijeenkomsten geweest waarin Wilbert Bekedam, Maarten van der Werff en Jacques Demmenie tal van onderwerpen aan bod hebben laten komen. In de huiskamer van de Pauluskerk hebben we op donderdagavonden elkaar leren kennen door vragen te stellen, te luisteren naar ervaringen en te discussiëren over Christelijke waarden en normen. We hebben uitleg gegeven en gevraagd over stukken uit de bijbel, gebeden en tradities. Er is gesproken over wat ieder bezighoudt, over de gezinnen waar ieder dagelijks mee samen woont en over tal van onderwerpen die soms spontaan aan bod konden komen. Alles binnen de veilige omgeving van deze speciale groep Christenen die op weg waren naar het toetreden tot die katholieke kerk.

Op woensdag 17 april hebben ze gezamenlijk de indrukwekkende Chrismaviering meegemaakt in de kathedraal waar de bisschop de heilige oliën heeft gezegend.

Op zondag 28 april tenslotte zijn in een prachtige viering in de Open Hof drie van hen gedoopt en hebben ze alle acht het heilig Vormsel mogen ontvangen van pastor Wilbert Bekedam. Antoinette (Daniëlle), Charissa, David, Diana, Giovanni, Marian, Roy en Sandra kregen uit handen van Maarten en Jacques na afloop een Christoffelkaars en een cadeauboekje mee ter herinnering aan deze voor hun zo speciale dag.

Laten we hen de komende periode warm ontvangen in onze parochie, ieder in de eigen kerk: de Paulus Bekering, de Caecilia, de Maria Koningin en de Open Hof. Maar uiteraard ook als we ze in een van de voor hun andere kerken tegenkomen.

Namens de werkgroep Catechumenen, Jacques Demmenie.