Trio op Open Hof Concert.

Op 27 september is er weer een zondagavondconcert in Open Hof. Het wordt verzorgd door Charlotte Potgieter, viool, Heleen van der Sijs op zes verschillende blokfluiten en Willem Blonk op piano en orgel. Het concert duurt van 19.00 – 20.15 uur zonder pauze en de entree is vrij, met collecte aan de uitgang.

De violiste Charlotte Potgieter is aanvoerde tweede violen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Heleen van der Sijs speelt blokfluit op semiprofessioneel niveau. Zij speelde alm op vele Marktconcerten, soleerde op diverse cd’s en is een graag gehoorde en geroutineerde musicienne.

Met Willem Blonk – cantor-organist van Open Hof, als verbindende schakel op de toetsinstrumenten brengen de twee vrouwen een programma dat er wezen mag. Zij beginnen en eindigen met barokmuziek, van resp. Telemann en Händel. Ook de Franse Barok komt aan bod met duo’s waarin vogels in muziek worden neergezet. In het midden van het concert klinken enkele originele werkjes uit de Duitse 20e eeuw: voor de sopraanblokfluit en piano gecomponeerde Sonate van Rudolf Lerich en ‘Fünf Stücke für Violin und Orgel’ van Hermann Schroeder.

Heel bijzonder is het stuk Infectuous Recorders voor zes blokfluiten en piano van Daniel Hellbach, waar in kort bestek dus zes verschillende blokfluiten tot klinken komen. Op enkele momenten bespeelt Heleen er zelfs twee tegelijk!

Uit de Romantiek tenslotte is de Sonatine voor viool en piano op. 100 van Dvořák te horen.

De Stichting Open Hof Muziek tekent voor de organisatie van dit concert en de zaal is open om 18.30 uur. Hartelijk aanbevolen en welkom!

foto duo