Feestelijk concert in Open Hof

Voor velen is het een nationale gebeurtenis die je een of hooguit twee keer in je leven meemaakt: de ingebruikname van een nieuw Liedboek. Komend weekend is het zover. De landelijke presentatie is al geheel uitverkocht.

De Stichting Open Hof Muziek heeft op zondagavond 26 mei een concert georganiseerd om het heuglijke feit in Ommoord te vieren. Daar kan iedereen gewoon bij zijn.

Met de Kindercantorij Open Hof, de Open Hof Cantorij, vocale en instrumentele solisten wordt van 19.00 tot 20.15 uur fris en vrolijk gezongen en gespeeld. Vanzelfsprekend is het een meezingconcert – het gaat immers om een Liedboek waarbij iedereen kan meedoen.

Als thema voor het concert zou kunnen gelden: ‘De kracht van het zingen’.

In dit kader werd het programma opgezet en dat levert een grote afwisseling aan stijlen op. Bekende, geliefde liederen, die meegaan naar het nieuwe Liedboek. Een voorbeeld daarvan is de uitgebreide bewerking van ‘Zingt voor de Heer een nieuw gezang’ voor twee koren, samenzang en diverse instrumenten door Willem Vogel. Verder is er een nieuwe, echt Ommoordse compositie van Willem Blonk op tekst van Petra de Vries, getiteld ‘De nacht van Paulus en Silas’. In dit spannende verhaal komt de grote waarde van zingen goed uit de verf. Er is ook ‘lichte muziek’, bijvoorbeeld een nieuwe vertaling van het bekende Opwekkingslied Shine, Jesus, shine in een meerstemmig arrangement. Onder de passende noemer Cantate Domino komen een groot aantal composities op deze tekst tot klinken, van Monteverdi tot modern, uit Taizé en van Dvořák, in het Tsjechisch gezongen door de tenor Ard Verkerke. Diverse solisten uit de koren, waaronder de sopraan Edith van Dam, laten hun stem horen, begeleid door Madeleine Brok en Heleen van der Sijs op diverse fluiten, Mark Lansbergen op slagwerk en Anton Doornhein op de toetsen van vleugel en orgel.

De deuren staan op 26 mei vanaf 18.30 uur open. De entree is vrij, met collecte na afloop. De plek: Open Hof, Hesseplaats 441.