26 juli werd er een middagdienst gehouden. Voorganger ds. Jacob Korf, organist Barend van Wijngaarden. Het thema: Levensspoor.

Buiten was het 33 graden, binnen was het op een andere manier “warm”. Men was zo attent geweest om bij binnenkomst kannen met water neer te zetten. Na Ps. 17 IK ZET MIJN TREDEN IN UW SPOOR OPDAT MIJN VOET NIET UIT ZOU GLIJDEN werd er door Henk Lengkeek een prachtig gedicht van Nel Benschop voorgelezen en hij las vervolgens Ps. 139. Naar aanleiding daarvan hield Jacob een “gesprek” in de kerkzaal waar hij zo mooi mensen bij hun naam noemde en iedereen aankeek. Heel persoonlijk. Ook had hij een verhaal over een doopbekertje welke hij op de bazaar had gekocht, met naam en toenaam van iemand die hier al heel lang niet meer was. Zo kwam Jacob weer terug op het thema levensspoor. Na zijn overweging kon iedereen een lichtje opsteken en een voorbede uitspreken. Mooie ontroerende voorbede. Jacob stak zelf een lichtje aan voor iedereen die dat nodig had.
De saamhorigheid was groot toen wij samen hand in hand het Onze Vader baden. Na afloop prachtige verhalen in de ontmoetingsruimte, onder het genot van een kopje koffie of thee, liefdevol gezet door Piet Meijler. Jacob zelf had ook een mooi verhaal over het sigarenpijpje van zijn opa.
Er komt ( hopelijk) nog een middagdienst in november. Ik zou zeggen: KOMT ALLEN, het is zeer de moeite waard.
Mieke Nuijten.