Winnaars SBS6-Sing-off in Open Hof

 Op zondagavond 25 september is in Open Hof het concert dat in de jaarfolder al werd aangekondigd: ‘met verrassende solisten’. Inspelend op de actualiteit is de Stichting Open Hof Muziek er in geslaagd de winnende groep van de nationale ‘Sing-off’ voor a capellagroepen op het podium te krijgen. ‘Gentle Voices’ is de naam van de 6-mans formatie die de finale van deze door SBS6-televisie georganiseerde competitie won.  (bekijk hier de finale). Willem Blonk, door een leerling op de uitzending geattendeerd, genoot van het enorm hoge niveau van de finalisten en legde contact met de groep. Hij zal overigens zelf ook enkele verrassende intermezzi verzorgen. Dit concert met gospel, pop en jazz begint gewoon om 19.00 uur en duurt ruim een uur. De entree is vrij, maar de Stichting Open Hof Muziek heeft wel een forse collecteopbrengst nodig…

Locatie: Open Hof, Hesseplaats 441, Rotterdam Ommoord. Hartelijk welkom!

Gentle Voices is een 6 stemmige a capellagroep.
De groep bestaat volledig uit heren en is erop uit de wereld te beïnvloeden met positieve energie.
Deze energie is afkomstig vanuit de kerk waar hun roots liggen.
Daar is de groep 10 jaar geleden ontstaan.
Het idee om een zanggroep te starten begon bij Earl Vlijter, die zijn neven Lionel en Mitchell Bouterse benaderde.
Hij wist zijn deze heren te enthousiasmeren voor de muziekstijl.
Ze gingen opzoek naar een vierde lid. Later zijn er nog 2 andere heren toegevoegd aan de samenstelling.
Vanaf dat moment was Gentle Voices een feit. In de jaren is de groep nog een aantal keer van samenstelling veranderd. Maar de basis is nog steeds gebleven.
De groep haalt zijn inspiratie als eerste vanuit de kerk, en als tweede ze beïnvloed door de zanggroep Take 6.
Hier zijn de dikke harmonieën en jazzakkoorden terug te vinden. Daarnaast zijn ook de traditionele gospelinvloeden te horen in de sound van GV.
In 2011 deed de groep voor het eerst mee aan de talentenjacht “the Sing Off.” Dit programma afkomstig uit Amerika moest wegens te lage kijkcijfers jammer genoeg eerder van de buis.
Ondanks deze tegenslag en roerige tijd, heeft GV toch de titel weten te behalen.