Op zondagavond 25 september om 19.00 uur is er weer een Open Hof Concert. De Stichting Open Hof Muziek kent de traditie van een concert ‘In kleine bezetting’ eind september.

Pianist Frank den Herder, werkzaam aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en al vele jaren bekend in Open Hof, komt nu met zijn trio, dat de naam Mendelssohn Trio draagt.
Het trio bestaat verder uit de  violiste Magdalena Karas en de celliste Fiona Eatson-Husubessy. Magdalena is geboren in Polen. Op 8-jarige leeftijd begon zij viool te spelen. Na een financiële studie en loopbaan kwam zij naar Nederland en hier keerde zij terug naar haar eerste liefde: de viool. Dit leidde tot een studie aan het Utrechts Conservatorium. Magdalena is violiste in ‘The Psalm Project’ en betrokken bij verschillende projecten: studio- opnames, TV-programma’s, orkestprojecten en tours met bekende artiesten. Magdalena bespeelt een viool van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Fiona is geboren in Engeland. Op 11-jarige leeftijd kreeg zij een studiebeurs voor ‘The Royal Academy  of Music’ in London. Vanaf haar 14e jaar was zij lid van het Essex Youth Orchestra waarmee zij optrad in de Royal Albert Hall in Londen en tournees maakte naar Israël en de USA. Fiona was cello-aanvoerder in het Mulder Consort en in het Hineni Symfonie Orkest.
Dit orkest maakte een tournee naar Israël en is regelmatig te horen in ‘Nederland Zingt’
Op het programma van het trio staat natuurlijk muziek van Mendelssohn, maar ook van Astor Piazzolla en Frank den Herder (twee liedbewerkingen).
Samen met Willem Blonk, op piano en orgel dus, vertolkt Frank den Herder enkele Spaanse dansen van Moszkowski. Spectaculaire muziek! En Als kwartet voeren de vier musici de Barcarolle opus 108 van Camille Saint-Saëns uit. Van de 200 jaar geleden geboren César Franck vertolkt Willem Blonk de allerlaatste compositie die hij schreef, het geliefde Choral III. Virtusositeit en lyriek komen hierin op een grootse manier samen.

Het concert heeft geen vaste toegangsprijs – de entree is vrij, met collecte aan het einde.
Ook Cultuur Concreet levert een financiële bijdrage. Hartelijk welkom – zaal open: 18.30 uur.