Op zondagavond 25 november, om 19.00 uur, geven vier koren, te weten Kindercantorij Open Hof, Koor Hemelsbreed, Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof en Open Hof Cantorij samen een Najaarsconcert. Solisten zijn Elma Dekker, sopraan, Josian Strous, alt, Ard Verkerke, tenor, Frank den Herder, piano en Anton Doornhein, orgel. Willem Blonk dirigeert.
Het grootste stuk is de heerlijke Kathedrale Mis nr. 6 in G van Charles Gounod. 2018 is het 200ste geboortejaar van deze grote componist. Ook zijn allerbekendste werkje, het Ave Maria voor sopraansolo, is te horen. Een mannen-trio zingt zijn Da pacem.

Verder wordt het een zeer afwisselend programma met filmmuziek, uitbundigheid, humor en verstilling. Het laatste in o.a. Northern Lights van Ola Gjeilo en Yo Lisa Goy, joodse muziek door de Kindercantorij.
Vrede is een belangrijk thema – zo eindigt het concert met de cantate Put peace into each other’s hands van Aart de Kort, de componerende organist van de Kathedraal aan de Mathenesserlaan.

De zaal gaat om 18.30 uur open. De entree is vrij, met een de collecte bij de uitgang. Het adres: Hesseplaats 441, Ommoord.