Zomerconcert in Open Hof

Het Zomerconcert op 25 juni, 19.00 – 20.15 uur, staat in traditie waarin telkens weer Koor Hemelsbreed en Kindercantorij Open Hof samen optreden. Ditmaal met musici uit de kring van Rotterdams Symphonie Orkest en het Symfonieorkest Rijnmond. Pianist is Frank den Herder, Willem Blonk dirigeert.

De namen Hendrik Andriessen en Albert de Klerk (geb. 1917!) markeren een belangrijke periode in de geschiedenis van de Nederlandse klassieke muziek van de 20e eeuw. Zij lieten een schat aan composities achter, waarvan een groot deel uitvoerbaar is voor goede amateurkoren. Een voorbeeld daarvan is De Klerks Adagium Suite, een negendelige suite voor koor en orkest, waarin op geestige wijze spreekwoorden uit heel Europa op muziek zijn gezet. Vanuit die orkestbezetting is een mooi programma opgebouwd.

Dat programma wordt gecompleteerd met enkele originele werkjes voor meerstemmig kinderkoor, uitdagende bewerkingen van klassiekers uit de lichte muziek en kamermuziek van De Klerk: o.a. een Mars voor fluit, viool en piano.

Al met al een veelzijdig, afwisselend en onderhoudend concert. Klik hier voor het programma: programma

Met zoveel professionaliteit in huis is het vanwege de benodigde subsidie ook een verplichting dat er een entreeprijs is. Die is gesteld op € 7; kinderen en jongeren onder 18 jaar € 3. De zaal gaat om 18.30 uur open. Koren en musici gaan voor kwaliteit, zorgt u voor de ‘volle bak’?