Trio in Open Hof Concert

Het zondagavondconcert van 24 september in Open Hof wordt gegeven door een trio met Geertje Hoekstra op fluit, Marianne van Wijngaarden op hobo en althobo en Willem Blonk op orgel en piano. Het concert duurt van 19.00 – 20.15 uur.

Geertje Hoekstra studeerde hoofdvak dwarsfluit aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden. Verder o.a bij Abbie de Quant en Derek Moore. Zij is eerste fluitist bij Symfonieorkest Rijnmond. Haar collega als eerste hoboïst is Marianne van Wijngaarden. Zij is leerling van Maarten Karres en speelt ook in het blazersensemble I Fiati. Willem Blonk studeerde hoofdvak orgel en bijvak piano aan Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Op het programma is aandacht voor het herdenkingsjaar van de componisten Albert de Klerk (100 jaar) en Hendrik Andriessen (125). Het begint De Klerk’s Pastorale voor fluit, hobo en orgel, geschreven vlak na de Bevrijding in 1945. Van Andriessen klinken o.a. de prachtige Pavane en de Ballade voor hobo en piano, alsmede variaties voor althobo en piano. Verder muziek van Bach, Vivaldi, Caplet en Ibert.

Een kleurrijk concert dus, waarbij de entree vrij, maar de uitgangscollecte belangrijk is! De zaal gaat open om 18.30 uur en de Stichting Open Hof Muziek heet u graag hartelijk welkom aan de Hesseplaats in Ommoord!