Zomerconcert

Op zondagavond 24 juni om 19.00 uur zingt de Kindercantorij Open Hof samen met het koor Hemelsbreed  een gevarieerd programma in de zondagavondserie van de Stichting Open Hof Muziek. Aan dit Zomerconcert wordt ook medewerking verleend door diverse ensembles van het Hellendaal Instituut.

Het Rotterdams Hellendaal Instituut is een instelling, genoemd naar de beroemde Rotterdammer Pieter Hellendaal, 18e-eeuws vioolvirtuoos en componist, waar kinderen van 4 tot 18 jaar viool studeren. Het Instituut bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat een week eerder al in de grote zaal van De Doelen. De samenwerking van de koren uit Ommoord met deze jonge musici van het Hellendaal Instituut is uniek. De dirigenten Katja Dirven en Mikhail Zemtsov leiden de ensembles in klassieke muziek: onder meer een Ouverture van Sibelius, een altvioolconcert van Telemann en delen uit Vier Jaargetijden van Vivaldi. Willem Blonk leidt alle medewerkenden in Psalm 111 van Pieter Hellendaal zelf, een hommage aan deze grote Rotterdammer en een lied dat qua inhoud natuurlijk heel goed in de kerk past. Een blijk van dank voor weer een heel seizoen spelen en zingen !

Naast de instrumentale muziek klinken uit de monden van Hemelsbreed twee kunstig gecomponeerde psalmen van de 450 jaar geleden geboren en daarom nu veel uitgevoerde Jan Pieterszoon Sweelinck. Maar ook heel andere, lichte muziek: volwassen koorarrangementen van Morning has broken, Duke Ellingtons’s Come Sunday en het heerlijke Brand New Day.

De kindercantorij levert een eigentijdse bijdrage met o.a. het jazzy Sjaloom en een viertal gloednieuwe liedjes uit de Belgische bundel Con amore.

Pianist is net als vorig jaar Cees van Swieten en verder levert Mirjam van der Burg een mooie bijdrage op dwarsfluit.

Een onderhoudend programma dus, dat toch niet langer dan van 19 tot 20.15 uur zal duren.

Ondanks de uitgebreide medewerking is de entree weer vrij, met collecte na het concert.

De Stichting Open Hof Muziek vertrouwt erop dat u deze jonge musici hen niet voor een lege zaal laat optreden. Sterker, zij nodigt u van harte uit vooral een dik uur te komen genieten !

De deuren staan vanaf 18.30 uur voor u open.