De 40e NN Marathon Rotterdam gaat op zondag 24 oktober gelukkig van start.

Aan de vooravond daarvan, op zaterdag 23 oktober om 19.00 uur wordt er in de Citykerk Het Steiger, Hang 18, Rotterdam voor de vijftiende keer een oecumenische Marathonkerkdienst gehouden. De dienst is ook omschreven als een ‘spirituele warming up’ en biedt iedere loper of supporter van binnen en buiten de stad een moment van bezinning, voorafgaand aan het grootse sportfeest van de volgende dag.

De oecumenische kerkdienst is uiteraard voor iedereen toegankelijk, maar wel gericht op lopers en hun supporters van de NN Marathon Rotterdam en belangstellenden.

De dienst zal internationaal georiënteerd zijn, zodat ook buitenlandse deelnemers de dienst kunnen volgen. De organisatie van de NN Marathon Rotterdam ondersteunt deze dienst, die onderdeel uitmaakt van het gehele marathonprogramma in het marathonweekend.

De dienst wordt geleid door ex-marathonloper ds. Guus Koelman en pastor Joost de Lange. Medewerking verleent het Woerdens Gospelkoor Miracles onder leiding van Richard Schoonhoven

Na afloop is er gelegenheid ook iets te drinken: koffie, thee, of fris. Dé plek om elkaar verder te ontmoeten, verwachtingen en loopervaringen uit te wisselen. Voor een echt goede voorbereiding kan deze dienst natuurlijk niet worden gemist!