KERSTCONCERT HEMELSBREED MET ORKEST EN SOLISTEN

In Open Hof is op zondagavond 23 december een groot Kerstconcert door het Koor Hemelsbreed, uitgebreid met projectleden uit de wijde omgeving van Rotterdam.

Een professioneel, speciaal voor deze gelegenheid samengesteld orkest van jonge mensen begeleidt het koor in The Promise of Christmas. Het orkest bestaat uit trompet, fluit (Cora Greevenbosch!), hobo, klarinet, fagot, strijkers, piano, bas en drums. Vocale solisten zijn de sopraan Kyra Renet, de alt Milène van der Smissen, de tenor Maarten Redeker en de bas Folkert van Diggelen, allemaal veelbelovende Rotterdamse Codarts-studenten.

Het kerstoratorium The Promise of Christmas is een werk in de stijl van de Amerikaanse musicalmuziek. Lichte, vaak glitterende muziek dus, maar met groot vakmanschap en stijlvol gecomponeerd door Dan Burgess. Het stuk sloeg aan maakt overal veel positieve reacties los.

In het ‘voorprogramma’ voeren koor en solisten met Cees van Zwieten aan de vleugel vier vlotte Carols van John Rutter en het afwisselende Christmas Day van Gustav Holst uit. Dirigent is Willem Blonk.

Hemelsbreed geeft dit kostbare concert als Open Hof Concert volgens de formule ‘Entree vrij, collecte na afloop’. Ondanks enkele subsidies is de uitgangscollecte wel hard nodig!

De tijd: 19.00 – 20.30 uur, zonder pauze. De zaal gaat open om 18.30 uur.

Mede namens de Stichting Open Hof Muziek: van harte aanbevolen !

PS. Voor wie niet kan op 23 december: het concert vindt ook de avond ervoor, op zaterdagavond 22 december dus, plaats in de Bergsingelkerk in Rotterdam-Noord.

Adres: Bergsingel 150. Aanvang : 20.30 uur, entree € 10 / reducties € 7,50.