Groot Open Hof Concert rond vrede

Op zondagavond 22 mei geven het Toonkunstkoor Schiedam en de Open Hof Cantorij samen een origineel en indrukwekkend concert rond het thema Vrede. Toonkunstkoor Schiedam viert dit weekend het 50-jarig bestaan. Het avondvullende programma bestaat uit drie werken:

  1. Come, come, ye sons of art Henry Purcell
  2. Ode for the Birthday of Queen Anne / Ode for peace Georg Friedrich Händel
  3. The Armed Man – A Mass for Peace Karl Jenkins.
    Van deze mis is een opname gemaakt, die u hier kunt beluisteren.

In de eerste twee stukken is het meteen al volop genieten van prachtige, feestelijke barokmuziek, uitgevoerd door een top-orkest en top-solisten: Marjon Strijk, Oscar Verhaar, Ard Verkerke en Kees Jan de Koning. Met de professionele strijkers, blazers en slagwerkers van het Holland Symfonie Orkest en organist Arjen Leistra.

Het derde werk, na de pauze en in de grootste bezetting, is zonder meer uniek. Het is The Armed Man, door Karl Jenkins gecomponeerd rond de millenniumwisseling. Inhoudelijk één grote aanklacht tegen de gruwelen van oorlog en geweld, die overigens beeldend geschetst worden. Het loopt uit op een slot vol hoop. Indrukwekkend gezongen door het grote koor.

Dit stuk past geweldig in onze tijd, klinkt niet echt dissonant, zelfs vaak bijzonder welluidend, en is mede door de drie slagwerkers met hun uitgebreide batterij instrumenten, zonder meer indrukwekkend. Het is dan ook al best populair geworden wordt over de hele wereld uitgevoerd. Nu dus in de wijk, in Open Hof, Hesseplaats 441!

De toegangsprijs is € 17,50 en voor iedereen jonger dan 21 jaar € 10. Daarvoor krijgt u wel gratis koffie of thee in de pauze en een mooi programmaboekje.

Voorverkoop van kaarten is er op woensdag overdag en zaterdagmorgen in Open Hof.

De zaal gaat op 22 mei open om 18.30 uur – zorg dat u erbij bent!