Spetterend Zomerconcert 

Op zondagavond 22 juni, van 19.00 tot 20.15 uur, is in Open Hof het jaarlijkse Zomerconcert.

Dit Zomerconcert in Open Hof mag staan in een lange traditie waarin de Stichting Open hof Muziek telkens weer verschillende groepen jonge mensen musicerend aan elkaar weet te koppelen. Ditmaal Koor Hemelsbreed, Kindercantorij Open Hof en I Fiati. Dirigenten zijn Sjef de Kort en Willem Blonk. Verder spelen pianist/organist Frank den Herder en slagwerker Mark Lansbergen.

I fiati (lett. ‘De blaasinstrumenten’) is een club van 10 Rotterdamse amateur-blazers op hoog niveau, voortgekomen uit de SKVR. Het ensemble werd opgericht  en jarenlang gecoacht door Maarten Karres. Deze is onlangs met pensioen gegaan, maar de tien gaan door met een nieuwe leider, Sjef de Kort. Zie ook www.ifiati.nl.

Het ‘Pièce de résistance’ op het programma zal  het driedelige Gloria van John Rutter zijn. Voor elk koor een grote uitdaging, is het voor Koor Hemelsbreed het goede stuk om op de ingeslagen weg naar steeds interessanter en meer veeleisend repertoire voort te gaan.

Verder zal I fiati met nog drie extra spelers als uitbreiding werk van Richard Strauss (Blazersserenade) en Francis Poulenc spelen.

In het Kindercantorij – repertoire zit op het Zomerconcert steevast een speels element: ditmaal o.a. in ‘Dat stuk met die fagot’ van de Belg Jan Coeck. De fagottist is verdwaald in de stad en zo kan het concert niet beginnen… Verder zingen de kinderen, die in maart de eerste prijs wonnen op het Nationaal kampioenschap Kinderkoren in Rijsbergen, nog meer fris Belgisch repertoire, begeleid door individuele blazers uit het ensemble I Fiati, piano en slagwerk. Alle medewerkenden samen eindigen met The power of the dream: een groots arrangement van het lied dat door Céline Dion bekend werd. Daarbij  komen ook solistische aspiraties en kwaliteiten naar voren met soli van Ellen van Bekkum, Fleur Dekker en Petra Arnold. Koor Hemelsbreed opent het concert met feestelijke muziek van Hassler en Händel (Hallelujah !).

Het concert is gratis toegankelijk, maar de collecte-opbrengst bij de uitgang is wel van belang. Komt u vroeg, dan zit u vooraan. De deuren gaan open open om 18.30 uur – welkom!