Kerstconcert met jong en oud en samenzang

Op zondagavond 21 december a.s. geven de Kindercantorij en het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof samen een Kerstconcert. Ook is er natuurlijk samenzang.

De Kindercantorij zal beginnen met Het Godsgeschenk, een eigentijdse cantate van componist Aart de Kort, organist van de RK kathedraal aan de Mathenesserlaan.

Dan volgt het Kerst-Cantatorium van Willem Vogel, een compositie uit 1983, waarin het kerstverhaal in gezongen vorm tot klinken komt. Het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof draagt dit stuk, met Willem Blonk als zingende verteller en Glenda Ossekoppele met prachtige soli, onder andere in de rol van Maria. Er is ook veel samenzang op bekende melodieën.

Na de pauze begint de Kindercantorij met ‘De mensen zijn niet meer alleen’ van tekstschrijfster Inge Lievaart en componist Willem Vogel. Slotstuk is ‘A Day of Glory’ van Ray Shepherd, waarin naast de koren Cora Greevenbosch een prominente partij op dwarsfluit speelt. Het feestelijke slotnummer kan door de hele zaal worden meegezongen. Gerard van der Zijden zal ook op dit concert de toetsenman op vleugel en orgel zijn en Willem Blonk dirigent. Het concert begint om 19.00 uur en de deuren van om 18.30 uur open. De toegang is vrij en met uw gift in de collecte helpt u de koren verder, het nieuwe jaar in.

Hartelijk welkom namens de Stichting Open Hof Muziek op dit laatste concert van 2014, waar zeker veel te beleven en te genieten zal zijn.

De Kindercantorij

Kindrcantorij Open Hof 1