Vrijwilligersavond in Open Hof.

Zo’n 149 vrijwilligers hadden zich ingeschreven voor de twee jaarlijkse vrijwilligersavond van 20 januari.
Door griep of andere oorzaken waren er 138 vrijwilligers gekomen, en daar heeft niemand  spijt van gekregen.

Over de feestelijke rode loper en onder de vrolijke tonen van de live muziek bij het binnenkomen, stond er een welkomstdrankje klaar de lekkere  en ook  de hapjes zorgde er voor dat het al snel gezellig werd, en dat zou de hele avond zo blijven. Alleen maar vrolijke tevreden gezichten.
Nadat de avond officieel was geopend door Gerard den Oudendammer, met een ode aan de vrijwilligers kwamen  om 18.00 uur de culinaire prinsessen en prinsen met de heerlijkste slalades in optocht binnen, ook de over heerlijke saté  ontbrak ook nu niet. Aanvankelijk dacht de organisatie dat er wat veel was klaar gemaakt, maar de 5 soorten salades met frisse variaties, kazen en wat dies meer zij , gingen bijna allemaal schoon op.

Om 17.30 presenteerde zich ensemble “ONOMATOPEE” zich, een kleur en klankvolle groep die in 3 optredens  lieten horen hoe veelzijdig zij zijn. Tot groot enthousiasme van alle, bijna alle vrijwilligers. Een staande ovatie viel hen aan het einde van de avond ten deel.

De pastores traden op hun geheel eigen wijze voor het voetlicht en niet zonder succes.

Jan van der Zee en Rob Freijsse speelde een mooie rol  met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven tekst met  muziek, het was goed mannen.

Bij het naar huis gaan kreeg iedereen een klein flesje wijn, want op zo’n groep vrijwilligers, daar mag op gedronken worden.

Aan het einde van de avond werd door Gerard nogmaals benadrukt dat wij niet zonder vrijwilligers kunnen in Open Hof.  Belangrijk is dat het werk met plezier gedaan wordt en dat we dat uitstralen in de Hof .
Wanneer er om wat voor reden dan ook ongemakken  ontstaan , dat we dan alles in het werk stellen om de plooien bij en met  elkaar  glad te strijken. Storingen hebben altijd voorrang. De vrijwilligers gaven zich in een tevredenheid onderzoekje in 2017  het cijfer  8.4 een uitdaging voor 2018 .Mooi dat na de sluiting van de avond er spontaan mensen opstonden die  onze Open Hof weer in de oude sfeer terug brachten,na een uur samenwerken zag je er niets meer van. Ook bij de  organisatie waren uitsluitend tevreden gezichten te zien .

Tot onze verrassing kregen wij diverse bedankjes via de mail, een daarvan raakte ons en die willen wij u dan ook  niet onthouden;
Petje of hoedje af, het was helemaal geweldig. Deze avond even helemaal ontspannen. Dit had voor ons niet op een beter moment kunnen komen. 

En wij bedanken iedereen die heeft meegewerkt, en natuurlijk al onze vrijwilligers voor hun gezelligheid en blijde gezichten. Daar doen wij het voor.

Gerard den Oudendammer