27 maart om 19.00 uur
Eerste Zondagavondconcert in en rond Open Hof

Wanneer zou de naam Open Hof beter het uitgangspunt voor een concertprogramma kunnen zijn dan bij een eerste concert in deze nieuwe kerk ?
De vraag stellen is deze beantwoorden. Het programma van dit eerste zondagavondconcert – op 27 maart om 19.00 uur – is dan ook opgebouwd rond diverse teksten waar deze naam in voorkomt. Drie koren zorgen voor de uitvoering van de muziek: het Oecumenisch Ouderenkoor Open Hof, de Open Hof Cantorij en het Rooms-katholiek Gemengd Koor Open Hof.

 

Deze drie zingen behalve zelfstandig soms als één groot koor, soms als door elkaar heen zingende koren. Dit laatste in een passende Koraaltriptiek van Juul Ouwehand. Voorafgaand hieraan klinkt als opening een gloednieuwe Toccata voor orgel van de hand van oud-Laurensorganist Johann Lemckert, gespeeld door zijn oud-leerling Willem Blonk. Het instrument heeft in de nieuwe ruimte nog aan allure gewonnen.
Bij een kerk waar ook de Rooms-katholieke liturgie gevierd gaat worden hoort verder een mis – zo zingt het RK Gemengd Koor de Missa Brevis van Charles Gounod. Dirigent is John Kropmans en organist Barend van Wijngaarden. De Open Hof Cantorij zingt o.a. Anton Bruckner’s bekende Locus iste. Verder werk van Brahms (Wie lieblich sind deine Wohnungen) en Tom Löwenthal. Het Oecumenisch Ouderenkoor Open Hof zingt werk van Vaughan Williams en Tera de Marez Oyens. Organist/pianist Frank den Herder speelt voor het eerst eigen pianovariaties op een passend thema en verder zullen er nog diverse orgelvariaties op Psalm 87, waar de naam van de kerk uit komt, te horen zijn. Met het sfeervolle en indrukwekkende Surely, the Lord is in this place besluiten de drie koren als één groot koor dit eerste koorconcert in de nieuwe kerk.

Ook dit zondagvondconcert is weer vrij toegankelijk. Het concert duurt van 19 – 20.15 uur. Aan de uitgang wordt voor de kosten gecollecteerd. De deuren van de kerkzaal gaan open om 18.30 uur, maar in de grote ontmoetingsruimte is het goed toeven voor wie wat eerder is. Een puike gelegenheid om de nieuwe kerk aan de Hesseplaats te ervaren!