Zomerconcert in nieuwe Open Hof

Op zondag 19 juni om 19.00 uur zingt de Kindercantorij Open Hof samen met het koor Hemelsbreed  een zomers programma in de zondagavondserie van de Stichting Open Hof Muziek. ‘Hemelsbreed’ is het koor dat ontstond uit de doorstart van het OJKO samen met het In de Wolkenkoor. Er staan nu 40 zangers en zangeressen op het podium. Vanwege de uitgebreide leeftijdcategorie van de medewerkenden is de lange traditie van het jaarlijkse Jeugdconcert in de richting van een Zomerconcert omgebogen.

Blijvers zijn de originele, frisse programmering en de variatie in uitvoerenden. Het ‘grote stuk’ op het programma is dit jaar Captain Noah and his floating Zoo van Joseph Horovitz. Een geestige, 10-delige cantate over het verhaal van de Zondvloed en de ark van Noach. Met de regenboog als onmiskenbaar positieve boodschap aan het einde!
Solisten hierin zijn Petra Arnold, Folkert van Diggelen en Lennart Philippo. Petra Arnold behoeft, zeker na haar schitterende zang op de laatste Open Hof-cd Liefde die blijft, geen nadere introductie. Zij heeft zich tot een zangeres van formaat ontwikkeld. De twee mannelijke solisten zijn allebei student aan de Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en dat zegt genoeg. Pianist Cees van Zwieten heeft een uitgebreide partij op de vleugel, die veel van het verhaal in schilderachtige muziek uitbeeldt. Ook aan de aankleding van het geheel is hard gewerkt.

De uitvoerenden zullen eerst een verrassende opening verzorgen met de canon Summer is icumen in uit de 13e eeuw: de alleroudste meerstemmige muziek die is overgeleverd in notenschrift. Maar ook Gershwin’s klassieker Summertime zal niet ontbreken en wie weet er nog wat de wielewaal ook alweer zingt? De kindercantorij laat het horen. Blokfluit, hobo en orgel voegen hun stem erbij en zo beleeft u als publiek een onderhoudend uur zomerse muziek.
Als altijd is de entree vrij en de collecte pas aan de uitgang. Met dank aan de Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam voor de projectsubsidie! De zaaldeuren gaan open om 18.30 uur; hartelijk welkom! Adres: Hesseplaats 441, Rotterdam – Ommoord.