Sweelinck gezongen en gespeeld op Marktconcert

Het Marktconcert van 14 november a.s. is volledig gewijd aan de dit jaar uitgebreid in de belangstelling staande Jan Pieterszoon Sweelinck. Hij werd 450 jaar geleden geboren en bleef eeuwen lang Nederlands meest invloedrijke componist.

Op het woensdagmorgen-podium staan vijf zangers en zangeressen die o.a. een aantal 4- en 5 stemmige Psalmen en het feestelijke Cantate Domino van Sweelinck zingen. Het zijn Edith van Dam, Petra de Vries, Marieke van Vliet, Wessel Nusselder en Willem Blonk. Zij putten daarmee uit het allergrootste werk van de Hollandse meester: het volledige aantal van 150 Psalmen, kunstig gecomponeerd op basis van de ons bekende, maar toen gloednieuwe Geneefse melodieën. Herkenbare en zeer genietbare muziek dus. Verder vult Willem Blonk als organist het programma aan met een speelse Echo-Fantasie en de onsterfelijke variaties op ‘Mein junges Leben hat ein End’.

Het Marktconcert begint woensdagmorgen 14 november om 11.00 uur en duurt tot 11.30 uur. Het is gratis toegankelijk – met een collecte aan de uitgang – en ook voor een consumptie en zomaar wat gezelligheid is Open Hof op woensdag een gastvrije plek. Welkom!