De afgelopen maanden waren er veel beperkingen. Sinds juli vertonen we weer films, voorlopig in de kerkzaal, omdat we daar met de 1,5-meter-beperkingen meer mensen kwijt kunnen. Om de toegang beter kunnen te reguleren, is ook een looproute uitgezet. 

De volgende film, de 3e zomerfilm, is een prachtige tekenfilm voor volwassen. Geregisseerd door een Nederlander voor een beroemd Japanse tekenfilmstudio.

Op vrijdag  14 augustus 2020 om 14.00 uur (let op: Kerkzaal)

The red Turtle (de rode schildpad)

We weten niets van onze hoofdpersonage als hij op een onbewoond eiland is aangespoeld en probeert daar te overleven. Toch leven we elk moment met hem mee in deze levensles gebaseerd op verlies en acceptatie. Het knappe van The Red Turtle is dat de film helemaal niet ‘moeilijk’ of ‘vaag’ is, terwijl de regisseur abstracte concepten als gevoel, spiritualiteit en verlichting behandelt. Zijn gevoel voor natuurlijke details is fenomenaal. Van de manier waarop weer en wind het leven op het eiland beïnvloeden, de kabbelende golven op het strand tot de nieuwsgierige krabbetjes die alle veranderingen op het strand inspecteren. Als de hoofdpersoon alles op orde lijkt te hebben, komt er een ingrijpende gebeurtenis, waardoor hij weer helemaal opnieuw kan beginnen. Want wat anders is het leven dan geven en nemen? Die twee dingen zijn zo onvermijdelijk als de eb en vloed die onze man in eerste instantie op dat eiland hebben gebracht.

 

De invloed van “de Rode Schildpad” op deze film verklappen we overigens nog niet. Ondanks dat er in deze Japanse film niet wordt gesproken, blijft de film boeiend tot het einde.

De film won in 2016 de juryprijs op het Festival van Cannes. Filmduur: 80 minuten. Regisseur: Michiel Dudok de Wit.

Let op: In verband met mogelijk contactonderzoek van de GGD dient u zich steeds vooraf aan te melden. Per bezoeker behoort u op te geven: naam, adres en telefoonnummer. Aanmelding kan via het mailadres: ht2@upcmail.nl of via een bericht met deze gegevens naar mijn  telefoonnummer  0611 – 566 347

Bijdrage in de kosten: € 4,00 inclusief flesje water.

Er gelden de bekende beperkende Corona-maatregelen: kom niet bij koorts of hoesten; was de handen (voor desinfecterende gel wordt gezorgd); de kerkzaal is ingericht met 1,5 meter afstand voor zowel paren als alleenstaanden (de zitplaats is met een groene band op de rugleuning van de stoel ,waarop u gaat zitten, gemerkt).

De volgende filmmiddag is vrijdag 28 augustus 2020 om 14.00 uur

De film Quartet

namens het Filmhuis-team.
Anneke van Wijngaarden
Henk en Francien Teunisse