Marktconcert met viool en orgel

Het Marktconcert op woensdagmorgen 13 juni wordt verzorgd door de violiste Charlotte Potgieter met Willem Blonk op orgel. Een bijzondere combinatie!

De violiste woont in Ommoord, maar werd geboren in Zuid-Afrika. Zij kreeg haar eerste vioollessen toen zij drie jaar oud was. Al op vijfjarige leeftijd soleerde zij bij de University of Port Elisabeth Strings, als negenjarige maakte zij een televisieopname met het Johannesburg Philharmonic Orchestra (Mozart Vioolconcert in G) en op haar zestiende speelde zij het Vioolconcert van Tsjaikovski met het Cape Philharmonic Orchestra. In haar geboorteland won zij vele prijzen en beurzen. Masterclasses volgde zij bij Viktor Liberman, Herman Krebbers en Ida Haendel.

Charlotte Potgieter is aanvoerder tweede violen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij bespeelt een Guadagnini viool uit 1745 die zij via het Rotterdams Philharmonisch Orkest in bruikleen heeft.

De welluidende klanken van dit instrument waren al enkele malen in vieringen in Open Hof te horen, vaak in samenspel met de Kindercantorij. Nu treedt zij op met organist Willem Blonk in onder meer de Romance van Svendsen en de Romanze van Reger. Solo klinkt de viool in enkele zeer aangename delen uit Bachs eerste Partita.

Het concert op 13 juni begint om 11.00 uur en duurt een goed half uur. Entree vrij, collecte na afloop. Ook is een kop koffie, soep of een andere consumptie verkrijgbaar.