De toegangskaarten voor dit concert zijn uitverkocht. Er wordt wel gestreamd via Kerkdienst gemist maar er kan niet worden teruggekeken..

 

Het traditionele Marktconcert van 13 december wordt een speciale editie, operazanger Marco Bakker zal namelijk op het podium staan. Het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof, dat voor deze gelegenheid is uitgebreid met projectzangers tot een koor van 65 zangers, maakt samen met een ensemble de bezetting op het podium compleet.

Marco Bakker
Met zijn bas-bariton-stem weet Marco Bakker al decennialang muziekliefhebbers te beroeren. Ook mensen die hem nog niet kenden, kunnen tegenwoordig van zijn zang genieten door zijn wekelijkse optredens in het programma De Beste Zangers bij AVRO/TROS. Een van deze ‘beste zangers’ staat nu samen met het koor garant voor een prachtig kerstconcert.

Speciaal samengesteld projectkoor
Het Oecumenisch Seniorenkoor Open Hof is voor dit speciale concert uitgebreid tot een koor van 65 zangers, dat wordt begeleid door een ensemble. De projectzangers zijn afkomstig uit geheel Prins Alexanders en al enkele weken bezig met de repetities. Tijdens deze repetities volgen zij ook drie workshops gegeven door Marco Bakker. Willem Blonk, vaste dirigent en artistiek leider van Open Hof, heeft de muzikale leiding.

Samenwerking met O. Festival for Opera. Music. Theatre
Dit bijzondere project is een samenwerking met O. onder de koepel van het programma Maak mee in je Wijk, dat mede mogelijk gemaakt wordt door Cultuur Concreet. Met dit programma wordt er meer kunst en cultuur in de eigen woonomgeving gerealiseerd en samenwerkingen opgezet tussen lokale en stedelijke culturele organisaties van Rotterdam. In Prins Alexander richt het programma zich op de oudere bewoners in het gebied.

Praktische informatie
Het concert vindt plaats op 13 december en begint om 11:00 uur en duurt ongeveer driekwartier. De deuren van de zaal zijn vanaf 10:00 uur geopend.
Kaarten voor dit concert kosten €5,- en kunnen vanaf 13 november worden gekocht in Open Hof (Hesseplaats 441, Rotterdam) op maandag t/m donderdag tussen 10:00 en 14:00 uur. Online zijn de kaarten verkrijgbaar via www.eventbrite.nl > zoek op ‘Marco Bakker’