Zomerconcert in Open Hof

Op zondagavond 26 juni om 19.00 uur zingt de Kindercantorij Open Hof samen met het koor Hemelsbreed een gevarieerd programma in de zondagavondserie van de Stichting Open Hof Muziek. Aan dit Zomerconcert wordt ook medewerking verleend door de ensembles Intermezzo en Concerto Grosso van het Hellendaal Instituut.

De samenwerking van de koren uit Ommoord met deze jonge musici van het Hellendaal Instituut is uniek. De dirigent Mikhail Zemtsov leidt zijn orkest in een strijkers-Concerto van Torelli en filmmuziek (Pirates of the Caribbean !) Samen met Koor Hemelsbreed, dat zijn eerste lustrum viert, klinkt de cantate ‘Nun lasst uns Gott dem Herren Dank sagen’ van Dietrich Buxtehude, de voorloper en inspirator van J. S. Bach.

Speciaal vermeldenswaard in dit kader is dat Willem Blonk voor het jarige koor een compositie schreef die deze avond in première gaat, met Frank den Herder aan de vleugel. Het is het lied ‘Hemelsbreed’ op tekst van Petra de Vries.

Verder zingt Koor Hemelsbreed ‘Sunday’ uit de bekende musical van Stephen Sondheim en ‘Lopen op het water’, met Fleur Dekker en Marco Voshol als solisten. Ook de kindercantorij heeft een mooi aandeel in het geheel met verrassende liedjes. Het gezamenlijke slotnummer is ‘Love, oh love’ van Lionel Ritchie, met als soliste Wendy van Rossum. Het concert duurt tot 20.15 uur.

De toegangsprijs is € 5, iedereen onder de 18 jaar betaalt slechts € 2. Adres: Hesseplaats 441.