In dit filmpje ziet u een heel klein voorproefje van het gieten van de klok. Op de DVD met de documentaire over de nieuwbouw van de Open Hof, van eerste paal tot oplevering, komt daar natuurlijk een veel uitgebreidere reportage van. Evenals het plaatsen en “voor het eerst luiden” van de klok. U kunt nog steeds inschrijven voor deze DVD die u voor slechts € 12,50 in uw bezit kunt krijgen. Maak dit bedrag over op Bankrekeningnummer 46.98.76.034 t.n.v. CoBijZa o.v.v. naam en adres en “DVD nieuwbouw” en zodra de DVD klaar is, ergens eind september, krijgt u een exemplaar in uw bezit.

5 juli 2011 is de klok voor de klokkentoren, die dit najaar bij Open Hof geplaatst wordt, gegoten bij de Koninklijke Eijsbouts  in Asten. Zowel het College Bouw als de Commissie Bijzondere Zaken waren aanwezig bij het gieten. Met als motto “Symbolisch” gebaar schreef de voorzitter van de Cobijza, Anja Vreeswijk een open brief. Samen met een aantal foto’s en het geluid van een vergelijkbare klok is dit op deze site te vinden.

Het brons is verhit tot 1100 graden C in een oven. Dit brons wordt in een vat gegoten en per rail naar de klaarstaande constructie voor de klok vervoerd. Daar heeft Anja Vreeswijk een munt toegevoegd aan het brons. Die is mee gesmolten. Het brons is daarna via een gat aan de bovenkant gegoten tussen de binnen- en buitenmantel van de klok. Nu hardt de klok uit en zal de klok nog gestemd worden.

Teksten van Kees van Duijvenbode en Geertien Pols.

Nog een tweetal foto’s van respectievelijk Henk Lengkeek en Jan Groenendijk