Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ontmoetingsmiddag in Open Hof op 21 april 2024

21 april @ 14:15 - 17:00

Hans van Rossum presenteert ons dan het onderwerp Sicilië en haar bewoners door de eeuwen heen ‘, dat hij hieronder kort inleidt.

De geschiedenis van Sicilië is gevormd door tal van etnische bewoners. Er zijn al sporen gevonden van de moderne mens vanaf 30.000 jaar geleden, aan het licht gekomen door het lang geleden terugtrekkend ijs.

Gaan we naar de periode die wij kunnen overzien dan heeft het eiland de Feniciërs als bewoners gekend, maar ook de Carthagers, de Grieken, Romeinen, de Vandalen en de Ostrogoten, de Arabieren, de Noormannen en de Spanjaarden. Het eiland was blijkbaar in trek en al deze volkeren hebben hun sporen achtergelaten. Tijdens deze lezing krijgt u mooie beelden daarvan te zien zoals van de enorme indrukwekkende Griekse tempels bij Agricento. Van de vijf best bewaarde Griekse tempels staan er zelfs drie op Sicilië en wat te denken van de indrukwekkende mozaïekvloeren die deel uitmaken van de De Villa Romana del Casale: een prachtig voorbeeld van een enorme Romeinse villa uit circa 300 na Chr. Deze villa bevindt zich dicht bij de plaats Piazza Armerina en is mogelijk het buitenverblijf geweest van keizer Diocletianus (284-305 A.D.). Wie wist dat zelfs de Noormannen een koninkrijk hadden op Sicilië en dat daar nog vele gebouwen aan herinneren? Niet alleen een prachtig eiland, maar vooral een gebied met een enorm rijke geschiedenis. (foto: Tempel van Segesta).

Net als op vorige ontmoetingsmiddagen zal Hans hierover vast weer boeiend vertellen. U bent van harte welkom.
De inloop is om 14.15 uur met een kopje thee of koffie; om 14.45 uur begint de lezing en de middag eindigt om ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis.

Ontmoetingsmiddagcommissie,

Maartje Greevenbosch en Henny Muilwijk

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
14:15 - 17:00
Evenement Categorie: