Heeft u ook hart voor Open Hof ?

 

Dit is de startpagina van de Commissie Bijzondere Zaken

 

 

11 september 2009 is de feestelijke paal de grond in gegaan voor een nieuwe Open Hof, het kerkgebouw waarin wij als Rooms Katholieken en Protestanten samen kerken en waar het in de week ook elke dag en avond druk is.

 

In dit project wordt de Hesseplaats ook meteen flink onder handen genomen.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen de deelgemeente, de projectontwikkelaar, winkeliers, uitbaters en de kerk.

 

De bouw van de nieuwe Open Hof is financieel geregeld. Maar voor de verfraaiing van “ons kerkgebouw” hebben we nog wensen:

Voor de financiering van het nieuwe meubilair, 10 glas-in-lood ramen en een klokkenstoel naast het kerkgebouw is de CoBijZa opgericht. Maar gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen maar doen wij het samen met de Bazaargroep, die met haar Voor- en Najaarsbazaars al heel veel geld heeft opgehaald.

 

Op deze pagina’s houden wij u op de hoogte van de acties die wij al hebben georganiseerd, nog gaan organiseren en de vorderingen die wij maken.

 

Eerst even voorstellen …

 


 

Financiële verantwoording

Ontvangen door:

 

 

 

 

Bestemd voor:

 

 

Verkoop aan de tafel

2.180

 

 

meubilair

 

2.180

Aktiviteiten

 

2.809

 

 

meubilair

 

2.809

Particuliere giften

 

5.610

 

 

klokkenstoel en glaskunst

5.610

Benefietconcert

 

2.450

 

 

klokkenstoel en glaskunst

2.450

Firma Leyten

 

2.500

 

 

klokkenstoel

 

2.500

Delafonds

 

5.000

 

 

klokkenstoel

 

5.000

Maatschappij van Welstand

10.000

 

 

klokkenstoel en glaskunst

10.000

Deelgemeente Pr/A

31.500

 

 

klokkenstoel

 

31.500

Totaal

 

 

62.049

 

 

 

 

 

62.049

 

Hierboven ziet u een financieel verslag van de Commissie Bijzondere Zaken van het afgelopen jaar. Wij kunnen zeggen dat we mede dankzij uw steun een mooi resultaat hebben behaald. Het resterende bedrag van de ramen is hiermee afbetaald. Bedragen van fondsen zijn gelabeld. D.w.z. dat ze bestemd zijn voor één doel. Mocht het begrote bedrag voor de klokkenstoel niet worden bereikt, dan zijn wij gehouden om de daarvoor ontvangen bedragen aan de gever terug te storten.

 

Lopende acties in het kort:

Wij gaan nog een poosje door met onze activiteiten. Vanaf heden hangen er weer inschrijfformulieren voor leuke workshops in de gang. Aan de film over de opbouw van de nieuwe kerk wordt hard gewerkt. Ook leest u over een verhalenboekje dat we gaan maken met elkaar. Genoeg leuke dingen te doen en zo werken we langzaam maar zeker naar onze doelen toe, terwijl we ons goed realiseren dat het vooral om de leuke en waardevolle momenten gaat die we met elkaar beleven. Ergens in de verte horen we soms een klok  luiden……………………!!!!

 

Namens de Commissie Bijzondere Zaken,

Hans, Kees, Geertien en Anja

 

Workshops

De workshops die het afgelopen voorjaar zo enthousiast door u ontvangen zijn krijgen een vervolg. Op dit moment staan de volgende data en onderwerpen gepland:

 

29 oktober - porselein schilderen
12 november - verhalen vertellen aan elkaar voor het verhalenboekje.
23 november - bloemschikken (let op: dit is op een dinsdag)
17 december - werken met kralen

De voorbereidingen zijn in volle gang en we stellen u graag weer in de gelegenheid tot het maken van de leukste dingen. De intekenlijsten hangen op de bekende plek in de kerkgang naast het buffet en u bent van harte welkom.

 

En nog steeds geldt: mocht u zelf een workshops of een lezing willen geven, trek aan de bel en wij regelen voor u een plekje op een vrijdagmiddag en zorgen voor publiciteit via het bord in de kerkgang naast het buffet en via de website.

 

 

Video nieuwbouw

Zoals gemeld wordt er door CVD-Video hard gewerkt aan het videoverslag van de bouw van onze nieuwe kerk. Kees van Duijvenbode heeft met zijn camera de hele bouw, vanaf het slaan van de feestelijke paal tot nu, nauwkeurig gevolgd met als doel een DVD die u tegen een bescheiden vergoeding kunt aanschaffen. En de opbrengst is uiteraard bedoeld voor ‘ons goede doel’. Binnenkort kunt u elders op deze site en op http://www.cvd-video.nl een teaser verwachten. Daarover binnenkort meer.

 

Verhalenboekje

Wij zoeken verhalen over de gemeenschap in Open Hof in de achter ons liggende jaren. Van die verhalen willen wij een boekje maken voor ons allen om in het nieuwe gebouw levend te houden wat in ons gezamenlijk geheugen zit.

 

Er is veel gebeurd in Open Hof. Hieronder een greep uit zo maar wat herinneringen:

- Er zijn vluchtelingen opgevangen.

- Er worden voedselpakketten uitgedeeld.

- De werkgroep Zonder naam is actief. Dat mag geen naam hebben, maar wel het werk dat zij doen.

- Uniek is de gebeurtenis dat er een keer de ‘blijvorm’ gevierd is waarin jonge mensen hun geloof uitdroegen.

- Veel mensen zijn getrouwd in deze kerk, soms met een pastoor en een dominee samen.

- Er zijn vele koren actief geweest en nog actief.

- Jo Veen schreef de preken van dominee Alers uit en vermenigvuldigde die voor een groep liefhebbers. Daarnaast publiceerde zij regelmatig gedichtjes.

- De Welkom Open Deurdiensten zijn al jaren heel goed bevolkt en een mooi facet van onze kerkgemeenschap.

- Een akoestiek groep heeft een systeem gezocht en bij elkaar gespaard waardoor de muziek mooi tot klinken kwam.

 

De Open Hof heeft een duidelijke functie in en voor de wijk. De bazaar is al vele jaren een grote inspanning met veel actieve vrijwilligers en een leuk evenement.

 

Er is veel te vertellen.

Er is veel te schrijven.

Twee weten meer dan één.

 

Wilt u thuis een verhaal opschrijven en op de actie tafel in Open Hof in de doos doen dan zijn we daar blij mee.

 

Omdat we ons voor kunnen stellen dat u wel uw herinneringen aan het papier zou willen toevertrouwen maar niet goed weet hoe u moet beginnen, hebben we een speciale workshop georganiseerd.

Op 12 november ’s middags om 14.00 uur wordt deze workshop “verhalen schrijven” georganiseerd in Open Hof. Daar bent u welkom om alleen of samen met anderen herinneringen op te halen en op te schrijven. Het gaat ons om de verhalen zelf, niet of ze helemaal perfect op papier staan. Inmiddels hebben we Piet Meijlers bereid gevonden de verhalen voor het boekje te redigeren zodat de zinnen kloppen en het Nederlands er goed uit ziet.

 

De workshop wordt geleid door Piet Meijlers en Geertien Pols. We sprokkelen leuke gebeurtenissen en herinneringen bij elkaar en kijken hoe die mooi verteld worden of op papier komen.

 

Tot ziens op de 12e november

 

Tot zover voor deze keer.

En nog steeds geldt: Als u ideeën heeft waarvan u denkt: “dat ze daar niet aan hebben gedacht”, schroom dan niet om één van ons te benaderen met dat idee. Maar als u denkt:  ik geef graag wat en ik wil verder geen gedoe dan kunt u ook gewoon een gift overmaken op rekeningnummer 46 98 76 034 t.n.v. CoBijZa Open Hof te Rotterdam.

 

Wij alleen redden het niet maar met elkaar zal het allemaal heel mooi worden.

Mede namens de Bazaargroep danken wij van Cobijza u hartelijk voor alle steun.

 

Met vriendelijke groet,

Anja, Geertien, Hans en Kees.

Klik hier voor de vorige aflevering.