Heeft u ook hart voor Open Hof ?

 

 

Dit is de startpagina van de Commissie Bijzondere Zaken

 

 

11 september 2009 is de feestelijke paal de grond in gegaan voor een nieuwe Open Hof, het kerkgebouw waarin wij als Rooms Katholieken en Protestanten samen kerken en waar het in de week ook elke dag en avond druk is.

In dit project wordt de Hesseplaats ook meteen flink onder handen genomen.

Dit gebeurt in nauwe samenwerking tussen de deelgemeente, de projectontwikkelaar, winkeliers, uitbaters en de kerk.

 

De bouw van de nieuwe Open Hof is financieel geregeld. Maar voor de verfraaiing van “ons kerkgebouw” hebben we nog wensen:

Voor de financiering van het nieuwe meubilair, 10 glas-in-lood ramen en een klokkenstoel naast het kerkgebouw is de  CoBijZa opgericht. Maar gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen maar doen wij het samen met de Bazaargroep, die met haar Voor- en Najaarsbazaars al heel veel geld heeft opgehaald.

 

Op deze pagina’s houden wij u op de hoogte van de acties die wij al hebben georganiseerd, nog gaan organiseren en de vorderingen die wij maken.

 

Eerst even voorstellen …

 


 

Ontwerp en uitvoering Glas-in-lood ramen

De vier elementen: aarde, water, lucht en vuur.

Hierboven ziet u een impressie van het ontwerp van de Beeldend kunstenaar Eugène Terwindt en hoe dat in 10 glas-in-lood ramen wordt verwerkt (helaas is links een deel van de foto weggevallen waardoor u hier maar 9 ramen ziet).

Zaterdag 10 april heeft er in de Open Hof een uitgebreide presentatie plaats-gevonden waarbij ook onderstaande foto van een deel van het uiteindelijke resultaat is getoond.

 

Stand van zaken per 1 mei 2010:

Tot nu toe is een bedrag van bijna € 10.000,00 opgehaald.

 

Lopende acties:

Verkoop van loten, kaarten, kaarsen, schilderijen, wijn, jam. Voor de meesten van u is de tafel in de gang al bijna een begrip.

Maar deze raakt een beetje leeg en daarom hebben wij naast de verkoop van loten voor de loterij, de jam en de kaarten weer enkele nieuwe acties bedacht.

 

Nieuw is de voorraad rode Spaanse wijn in flessen met ons eigen etiket. Samen met de Bouwcommissie hebben we deze wijn vooraf geproefd en goedgekeurd. Een fles kost  € 5,95. en een doos (6 flessen) € 33,00.

Voor diegenen die zelf geen doos kunnen vervoeren willen wij deze, mits binnen Ommoord / Zevenkamp, gratis bij u bezorgen.

 

 Velen van u hebben inmiddels ook al deelgenomen aan één of meerdere van de workshops die wij organiseren. We kunnen stellen dat deze tot nu toe zeer enthousiast ontvangen en als zeer geslaagd ervaren worden. Het is er reuze gezellig en we maken de leukste dingen, van schilderijen tot viltbloemen en kettingen. Ook hiermee willen we doorgaan en mocht u zelf altijd al een workshops of een lezing hebben willen geven, trek aan de bel en wij regelen voor u een plekje op een vrijdagmiddag en zorgen voor publiciteit via het bord in de kerkgang naast het buffet en de website.

 

 

Tot en met 15 mei kunt nog steeds loten kopen. De lijst met sponsors die prijzen voor de loterij beschikbaar stellen is nog steeds groeiende.

 

 

KLIK HIER VOOR DE PRIJZENLIJST

 

Niet vergeten: de trekking van de loterij is tijdens het Benefietconcert op 15 mei 2010 in de Open Hof.

 

 

Dan is er de actie met de schilderijen die de heer Starre voor ons doel beschikbaar stelt. Het eerste schilderij is inmiddels verkocht en binnenkort wordt er een nieuwe selectie in de Pijpenla opgehangen.

 

Inmiddels is er ook gestart met het aanschrijven van fondsen en subsidieverleners. We vertellen hen over onze kerkgemeenschap en alle activiteiten die we met elkaar plegen zowel voor de nieuwbouw, maar ook voor de kerk in de wijk. Wij hopen dat zij daardoor geld geven voor de doelen waar we samen voor sparen namelijk. de glas-in-lood ramen, de klokkenstoel met luiklok en het meubilair

Wat kunt u nog van ons verwachten:

Behalve de hiervoor genoemde lopende acties hebben wij al vergevorderde plannen voor en wordt er al druk gewerkt aan:

-        Foto momenten. U kunt tegen betaling een foto laten maken op een dierbare plek in de huidige kerk en/of met een dierbaar persoon.

-        Een DVD met daarop een videoverslag van het slaan van de feestelijke paal, een documentaire die het verloop van de nieuwbouw volgt en een impressie van de vervaardiging van de glas-in-lood ramen.

-        Een boekje met daarin door uzelf geschreven verhalen en anekdotes over 40 jaar Open Hof.

Als u ideeën heeft waarvan u denkt: “dat ze daar niet aan hebben gedacht”, schroom dan niet om één van ons te benaderen met dat idee.

Maar als u denkt:  ik geef graag wat en ik wil verder geen gedoe dan kunt u ook gewoon een gift overmaken op rekeningnummer 46 98 76 034 t.n.v. CoBijZa Open Hof te Rotterdam.

 

Wij alleen redden het niet maar met elkaar zal het allemaal heel mooi worden.

 

Mede namens de Bazaargroep danken wij van Cobijza u hartelijk voor alle steun.

 

Met vriendelijke groet,

Hans, Geertien, Kees en Anja.

 

Klik hier voor de vorige aflevering