Herfstmiddag in Open Hof

 

Op 1 november jl. werd in de Regenboogzaal de jaarlijkse middag in  Open Hof voor anders begaafden gehouden. Deze middag werd georganiseerd door vrijwilligers in samenwerking met de stichting Kerkplein. Deze stichting is bedoeld om kerken en mensen met een verstandelijke handicap met elkaar in contact te brengen door het organiseren van allerlei activiteiten in verschillende kerken. Op uitnodiging van Kerkplein mocht ik deze middag meemaken. Namens  Open Hof mocht ik van de deelnemers een collage van Maria met het kind Jezus in ontvangst nemen, gemaakt door een aantal deelnemers tijdens een vorige bijeenkomst in de Caeciliakerk in de Alexanderpolder (zie OHN van de vorige keer). De collage is te zien in de Regenboogzaal.

Deze middag stond in het teken van de herfst. Tanja Demper van Kerkplein sprak met de deelnemers over de verschillende aspecten van de herfst als seizoen, maar ook wat de herfst in je leven kan betekenen.

Onder het genot van koffie en thee met wat lekkers werden door de deelnemers vervolgens prachtige herfststukjes gemaakt om mee naar huis te nemen. Tenslotte werd afgesloten met het gezamenlijk zingen van allerlei (herfst)liederen. Het was een zeer drukbezochte middag en het enthousiasme van zowel deelnemers als vrijwilligers was geweldig om mee te maken.

 

Klik hier om een aantal foto’s van deze middag, die door één van de deelnemers gemaakt is, te zien .