O DENNEBOOM

Op zaterdag 23 december a.s. is er weer de traditionele kerstsamenzang bij de kerstboom voor “Open Hof”
We zingen vanaf elf uur een aantal kerstliederen dat iedereen kan meezingen en waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Het winkelende publiek doet meestal ook goed mee.
Het Romanov Ensemble o.l.v. Roeland Kapaan is bereid om onze zang muzikaal te ondersteunen. Dat doen ze ondertussen al voor de zevende keer op zeer welluidende wijze. Daarnaast zal ook het Koepelorgel weer daaraan bijdragen.
Of het zal vriezen, weten we niet maar we zorgen als vanouds voor een knappend vuurtje en wat warme hapjes en drankjes.
Kom dus zaterdagmorgen 23 december weer eens naar de buitenkant van Open Hof. Daar zal het ook goed zijn

 

 

SPELDJESREGEN

De gemeente Rotterdam mocht dit jaar 16 inwoners voordragen voor een onderscheiding. Nee niet voor 30 april maar voor 14 december.
Dat is voortaan jaarlijks de dag waarop mensen een z.g. ZAP-speldje krijgen uitgereikt in het kader van de actie Nederland schoon.
Zes van die mensen wonen in de Deelgemeente Alexanderpolder, dat is naar verhouding veel.
Nog mooier was het dat er 2 van die 6 mensen, vrijwilligers waren van Open Hof!!
Dat hield verband met hun activiteiten als voortrekkers bij het Opzoomeren.
Ingewijden weten dan al over wie we het hebben n.l. Corry van den Heuvel voor de Hemingwayflat werkt en Mieke Nuijten voor de Open Hof.
Zij werden op 14 december door de voorzitter van de Deelgemeente in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van hun onderscheiding.
Een groot aantal vrijwilligers van Oppie rond Open Hof was daarbij aanwezig. Zij kregen wel geen speldje maar wel koffie met gebak.
Mieke bedankte iedereen voor de inspanning van de afgelopen tien jaar waarbij ze zei: “Ik laat het speldje onder de Oppieploeg rouleren, want het is niet alleen voor mij, maar voor de gehele ploeg”.
De Oppieploeg van Open Hof.