Bedankt
Stichting Buurtwerk Alexander
Sportstimulering
Gezamenlijke kerken van Open Hof

16 september, een heerlijke nazomerdag in Ommoord

Op het plein tussen Open Hof en Cafetaria Hesseplaats waren kinderen als vanouds weer enthousiast spelletjes aan het doen zoals jongleren met circusattributen, 4 op 1 rij, ballerhapper, blaasvoetbal, kop van jut, sjoelen en blikkiegooi; werden er mooie poppenkastjes en wuppies of circusmaskers geknutseld; konden ze zich laten schminken of een henna-tattoo laten zetten en klein & groot kon zich afmatten in de voetbalkooi.
Helpers bedankt, want zonder jullie was zo'n dag niet mogelijk. Kinderen bedankt, dat jullie kwamen spelen.

Ondanks de rustiger opkomst, vanwege de "concurrentie" van activiteiten elders in de wijken was de opbrengst van de spelletjesstrippenkaarten, toiletgebruik en giften, toch nog 172 euro voor het berenbos in Rhenen, waar beren hun luie berenleven kunnen leven na jaren van misbruik/mishandeling en daar zijn wij en de beren natuurlijk heel blij mee.

Om half 12 moesten een aantal kids hun spelletjes onderbreken en een aantal helpers stoppen met helpen om in te zingen, want vanaf 12 uur kon er geluisterd worden naar een optreden van een gelegenheidskoor, wat bestond uit leden van diverse Open Hof koren (Kinder Cantorij, OJKO, Oecumenisch Ouderenkoor Open Hof, Open Hof Cantorij). We hoorden de kids met: "Zing wat je zingen kan" en "Wil je wel geloven"; daarna werd het Mozartjaar geopend met een 4-stemmig "Halleluja"-canon door alle koren; het OJKO zong ook een swingende "bourrée for W.A."; hierna werd het Ave Verum van Mozart gezongen door de OHC en het Ouderen koor.
Door alle koren gezamenlijk werd "Lied van het volk" en hèt enige echte Open Hoflied "Doorbreek onze muren" gezongen en het zingfeest werd afgesloten werd met een swingend "Caribisch Halleluja".

Zangers bedankt, met jullie erbij was de dag een stuk feestelijker

De sponsors: Oranjefonds, Woonbron, Winkelcentrum Hesseplaats en Cafetaria Hesseplaats, worden ook bedankt. Mede dankzij jullie werd dit een fantastische dag.
Bezoekers bedankt, met u erbij heerste er een ouderwets gezellige dorpssfeer op het plein.

Kortom, een dag met een sterretje !

De Stichting Buurtwerk Alexander, Sportstimulering en de gezamenlijk kerken van Open Hof vieren op 30 april 2007 weer Koninginnedag op het plein voor Open Hof.