OPPIE 10 jaar oud !!

 

en dat werd gevierd, jawel, met een leuke, lekkere en gezellige brunch voor alle Oppies op 24 juni. Als je zeker wilde zijn van een plekje om te zitten, nam je je eigen stoel mee en wie dat wilde bracht zijn/haar aanhang mee.

 

Het weer speelde mee, want, zoals u weet is de Oppieploeg altijd buiten bezig, en wat is dan de mooiste plek voor de brunch. . .

 

Wat erg leuk is, is te merken dat C1000 blij is met onze Oppie-aandacht. Onze Oppie-aandacht gaat namelijk ook naar hun stoep achter, ook die wordt iedere zaterdag geschoond. Voor iedere helper (zelfs de reserve-helpers) was er een C1000-boodschappenpakket, C1000 bedankt voor deze geste !!

Jammer dat het OBO, SKO en Deelgemeente Alexander het te druk hadden om onze verjaardag mee te vieren.

10 jarigen vinden het namelijk best leuk om af en toe aandacht te krijgen.

Het leuke aan zo'n buitenfeest is, is dat allerlei mensen even aan kwamen lopen voor een praatje en een felicitatie. Juist die kleine gebaren van aandacht, dat stimuleert een vrijwilliger enorm.

 

Het is alleen nog niet zeker of Oppie-Open Hof de kosten voor deze brunch vergoed zal krijgen. Er wordt bij Opzoomeren-Rotterdam gesproken/gedacht over het afwijzen van scholen/kerken, omdat dat geen echte vrijwilligers zouden zijn. En dan kan er door ons geen subsidie meer aangevraagd worden bij hen voor onze activiteiten.

De Oppies zijn het er al wel over eens, dat mocht het nodig zijn, we zelf wel betalen voor deze gezamenlijke & gezellige Oppie-feestjes en voor de kosten van de plantjes e.d. vragen we gewoon een keer om een extra collecte of zetten een Oppie-busje neer, want de kerkgangers hebben vast wel een paar eurocent over…We zien 't wel.

 

Ik weet zeker dat ik namens alle helpers spreek, wanneer ik onze kartrekkers bedank voor deze brunch-10e verjaardag-actie: Corrie, Mieke en Jan het was weer ongekend: leuk, lekker en gezellig !!

 

Margreet, reserve-Oppie

 

Nagekomen bericht:

Corrie en Mieke hebben in een bespreking met mensen van de Bewoners Organisatie Ommoord (BOO) een bijzondere subsidie weten los te praten,

die niet uit de Opzoomer-pot komt.

Corrie en Mieke, jullie zijn kanjers !!