Gedragen door de Open Hof

 

Gedragen door de Open Hof, ja, een andere titel kan ik er echt niet aan geven! Vanmorgen ging pastor Rita Schoolenberg voor in de dienst en Sandra en ik waren er al lichtelijk op voorbereid dat er aandacht besteed zou worden aan ons vertrek naar Taizé. Het begon allemaal heel onschuldig, we werden wel even genoemd en daarna nog een keer in de voorbeden. “Dat zij zich maar gedragen……. mogen voelen!” Ik begon al bijna te lachen, maar het was toch serieus bedoeld. Al vrij vlot was het einde van de dienst in zicht. Of toch niet…??? Sandra en ik werden naar voren gehaald en werden toegesproken door Rita.

 

Toespraakje_rita_2 

We hebben beiden even kort uitgelegd wat voor ons zo belangrijk is aan een jaar Taizé en wat we er denken te vinden. Vervolgens werd er een doos onze kant op gebracht: een vol overlevingspakket inclusief handdoeken, tandenborstels, snoepgoed en schrijfgerei!! Zo ontzettend leuk dit gebaar!! Ook was er voor beiden een kaars, die wij hebben aangestoken aan de Paaskaars, om de Open Hof ook een beetje mee te kunnen nemen naar Taizé.

 

        Aansteken_kaarsen

 

Aan alle mensen in de kerk werden enveloppen uitgedeeld, met daarop ons nieuwe adres in Frankrijk. Dat we maar veel post mogen ontvangen en van alle roddels op de hoogte mogen blijven. Haha! Ik ben heel erg benieuwd wat er allemaal onze kant opgestuurd gaat worden!

De dienst werd afgesloten met de zegen, die Sandra en ik hebben mogen ontvangen van Rita, terwijl de hele kerk met opgeheven handen richting ons stond. Wauw…. Dit moment heeft diepe indruk op mij gemaakt! Als ik er aan terugdenk, stijgt het kippenvel weer op en kan ik een glimlach niet onderdrukken.

 

Zegening

 

Ja, ik voel me echt gedragen door deze kerkgemeenschap. Mijn beslissing is doordacht, maar deze mensen neem ik in mijn hart mee naar Taizé. Het is wonderlijk hoeveel oprechte warmte, liefde en bezorgdheid ik heb mogen ontvangen. Na de dienst kregen we van John en Ria nog een overlevingspakket en John lijkt ons zeer goed te kennen in Taizé…. Maar liefst 15 pakjes zakdoeken per persoon! We zullen ze nodig gaan hebben….

Deze ervaring was wonderlijk en onvergetelijk. Ik voel me echt gedragen en dat geeft weer kracht om ook de minder leuke kanten van het vertrek te belichten. Ik zal bidden voor de gemeenschap van de Open Hof en zo zullen wij, ondanks de afstand, toch met elkaar verbonden blijven. Heel hartelijk dank voor alle positieve en lieve woorden die ik vandaag (en andere dagen) heb mogen ontvangen!