Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
10 mrt – Marktconcert met Concert voor twee violen en Erbarme dich
Categorie: Concerten StOHM

Het volgende Marktconcert in Open Hof is het Bachconcert op woensdagmorgen 10 maart om 11.00 uur. Twee bijzondere gasten verlenen medewerking: de violisten Wim Struiksma en Boudewijn Bruil. Met hen speelt Willem Blonk het beroemde Dubbelconcert, BWV 1043, voor twee violen en orkest, van Johann Sebastian Bach. Na dit grootse werk komt de Passietijd aan bod met ‘O Haupt voll Blut und Wunden’ en ‘Erbarme dich’ uit de Matthäus Passion. De altstem wordt op altviool verklankt. Daarna eindigt Willem Blonk solo met ‘Christus der uns selig macht’, het koraal uit de Johannes, en een bewerking ervan uit Bachs ‘Orgelbüchlein’.

Het concert is te volgen op KerkTV: https://kerkdienstgemist.nl/stations/517.
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Cultuur Concreet.