Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
‘I have a dream’ gaat verder
Categorie: Nieuws

Op de site van Open Hof schreef ds. Wim in ’t Hout al op 24-05 het volgende:
I have a dream, een heel bekende uitspraak van dominee Martin Luther King.
Mag ik jullie laten mee dromen over de tijd die lijkt te gaan komen dat de regels rond het coronavirus versoepeld worden?. DROOM: “DIENST TE VELDE” m.a.w. een dienst ergens in de open lucht, waar veel ruimte is.
Aldus Wim in ’t Hout.

Wij schreven een mailtje aan Wim en vertelden hem dat we tijdens een van onze wandelingen ontdekten dat er pal naast Open Hof, achter Huize Nijeveld of zelfs in de zeer grote tuin van Nijeveld misschien wel een mooie plaats is voor een Dienst te velde.
We schreven er bij dat we in de tijd dat we met de Berlin-Grünau-Groep op pad gingen er nog een partnergemeente in Marl was. Daar zijn wij een paar keer geweest en hebben daar eenmaal een open lucht dienst mee gemaakt op het terrein van een grote boerderij. De dienst werd “Ernte Dankdienst” genoemd. Wij vonden dit als een mooie ervaring. Ook in Grünau waren diensten die ze “Dienst im Wald” noemden, maar die waren in een periode van het jaar dat we daar niet waren.

Daarop antwoordde Wim ons weer met de vraag, willen jullie dit doorsturen aan Open Hof Nieuws of de website. Wie weet brengt het anderen ook op het idee om mijn suggesties en voorstel van eerder uit te voeren.

Omdat het volgende Open Hof Nieuws pas over twee maanden willen dit alvast met u delen via de website.
met hartelijke groeten.

Theo en Miriam Roelofs .