Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Weer veel zin in Film in de Open Hof Ommoord.

 

U hoeft niet ver van huis te gaan om in de middag in Ommoord regelmatig een film te zien. Maandelijks kunt u hiervoor in de Open Hof Ommoord aan de Hesseplaats terecht.

We bieden een afwisseling programma van interessante films van regisseurs uit de hele wereld. De films zijn zowel van recente datum, maar er zijn ook wat oudere films. In ieder geval vertonen we geen geweldfilms. Bovendien worden de films zo gekozen dat er meestal (voor wie dat wil) voldoende stof is voor een nagesprek.

Veelal komen tussen de 30 en 50 bezoekers.
Bij de filmkeuze wordt samengewerkt met de St. Caeciliakerk.

  • Tijdstip: doorgaans de laatste vrijdagmiddag van de maand om 14.00 uur.
  • Sinds 2020 beschikken we ook over nieuwe apparatuur (beamer en geluidsboxen), waardoor de films nog mooier geprojecteerd kunnen worden.
  • Om de kosten van de films, de apparatuur en de af te dragen naburige rechten te dekken vragen wij € 4 toegang (incl. koffie of thee of een fles water als de kantine niet geopend is).
  • Er zijn ook speciale regels betreffende het reclamemaken in een Filmhuis. Daarom zijn de data ruim van te voren bekend en kunt u meer informatie over de film op het prikbord in de garderoberuimte vinden. Ook in de uitgaven van het Open Hof Nieuws en Draagkracht vindt u informatie over de films die wij vertonen.
  • U kunt ook een mail sturen naar (bij voorkeur Filmhuis@ziggo.nl of ht2@upcmail.nl. Dan houden wij u op de hoogte over de films en de dta, die we in het programma opnemen.
  • Op instructie van de GGD en wegens de coronasituatie moet u momenteel vooraf uw adresgegevens en telefoonnummer aan dit e-mailadres doorgeven en bij toegang een QR-code of een papieren vaccinatiebewijs tonen als u naar een film wilt komen.
  • Wegens de voorschriften over het afstand houden vindt de filmvertoning, afhankelijk van het aantal bezoekers, in onze zaal op de 1e verdieping of de kerkzaal plaats.
  • De filmdata voor 2022 (onder voorbehoud beperkingen i.v.m. Corona) zijn – steeds op vrijdagmiddag 14.00 uur – op 28 januari, 25 februari, 25 maart, 29 april, 27 mei, 15 juli, 29 juli, 26 augustus 30 september 28 oktober en 25 november.
  • In juni is er dit jaar geen filmvertoning i.v.m. vakantieafspraken.
  • Momenteel is het wegens de Lockdown nog onduidelijk of het in januari al mogelijk is een film te vertonen. Als u uw mailadres achterlaat, houden we u op de hoogte,

Leiding: Henk en Francien Teunisse, Anneke en Barend van Wijngaarden.