Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Zo’n engel doet je wel wat… 4 februari a.s.
Categorie: Aankondigingen

Zo’n engel doet je wel wat…

In het Leerhuis Woord & Beeld gaat het dit jaar over engelen. Tijdens de advent zagen we hen bezig als de boodschappers van het licht. Maar de Bijbel is ook in dit opzicht een verrassend boek. Want er komen engelen in voor die niet zozeer iets zeggen maar doen. En wat ze doen, is vaak beslissend in het leven van de personen in het verhaal. We zullen op 4 februari enkele bekende verhalen over doe-engelen bespreken. We zullen lezen hoe ze ingrijpen op een beslissend moment (Abraham), je plannen bijsturen (Hagar), soms zelfs het gevecht met je aangaan (Jakob).

Maar we beleven ook de verrassing van een niet zo bekend verhaal, waarin heel verschillend op de komst van een engel wordt gereageerd: door de man heel angstig, door zijn vrouw nuchter en verstandig. Wilt u voor uzelf een tipje van de sluier oplichten, lees dan eens hoofdstuk 13 van het bijbelboek Rechters.

Zoals gebruikelijk gaan we zien hoe illustraties de engelen voor kinderen (en volwassenen) weergeven. We laten ons ook verrassen door bekende en minder bekende kunstwerken over dergelijke doe-engelen.

U bent van harte welkom op dinsdag, 4 februari a.s. om 20.00 uur in Open Hof. Het programma is ook interessant als u vorige keer verhinderd was.

Namens de werkgroep Woord & Beeld: ds. Jan Willem Doff, Elsa de Groot en Louis Vermeulen.