Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Engelen en het kerstverhaal|26 november
Categorie: Aankondigingen

Boodschappers van het licht – engelen en het kerstverhaal

Geen Kerst zonder engelen: in de kerstboom, op kerstkaarten, in de kerststal en in de kerstliedjes, niet te vergeten. En dat klopt, want op heel wat plaatsen in het verhaal van Advent en Kerst spelen ze een belangrijke rol.

Op dinsdag, 26 november a.s. gaan we bij een leerhuis Woord & Beeld ons erin verdiepen, waar ze voorkomen in het verhaal en vooral welke rol ze spelen als boodschappers van licht, letterlijk en figuurlijk. Eerst gaat Ds. Jan Willem Doff ons aan de hand van de Bijbeltekst daarover opmerkelijke dingen vertellen. Daarna kijken we naar de uitbeelding in de beeldende kunst. Elsa de Groot toont ons aan de hand van illustraties in de kinderbijbels hoe onze voorstelling vanaf onze jeugd gestalte krijgt.

Louis Vermeulen laat ons zien hoe sommige kunstenaars hun eigen bijzondere en soms eigenzinnige uitbeelding hebben gecreëerd.

Het wordt een boeiende avond. U bent van harte welkom op 26 november a.s om 20.00 uur in Open Hof. En nog een idee: als u een leuke, opvallende of dierbare uitbeelding van een engel in uw bezit heeft, breng die mee, dan gaan we daarover in gesprek.

Graag tot ziens !