Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
20 oktober Ontmoetingsmiddag
Categorie: Aankondigingen

Rembrandt, De verloren zoon

Ontmoetingsmiddag zondag, 20 oktober in Open Hof

over ‘Rembrandt en de Bijbel

Tijdens deze middag zal Louis Vermeulen, voor velen een bekende in Open Hof, vanuit zijn studie van de cultuurgeschiedenis ons vertellen over ‘Rembrandt en de Bijbel.’  Dit jaar – Rembrandt stierf 350 jaar geleden – wordt er veel aandacht gewijd aan de grote schilder. U weet waarschijnlijk dat hij veel bijbelse verhalen heeft uitgebeeld; mogelijk kent u de Rembrandtbijbel, er ligt er trouwens een in Open Hof. Wat valt er dan nog verder over te vertellen ? Heel veel boeiends, dat u kunt u horen en zien op de ontmoetingsmiddag van zondag, 20 oktober. We volgen dan gezamenlijk de grote aantrekkingskracht die bijbelse verhalen voor Rembrandt hadden. Hoe hield de schilder zich als kunstenaar staande binnen de gespannen kerkelijke verhoudingen tijdens de eerste helft van de 17e eeuw ? Hoe speelde dat in zijn Amsterdam ? Maar we gaan ook dieper en komen terecht bij de persoon van de schilder zelf: wat heeft Rembrandt in de bijbelverhalen ten diepste geraakt?  We zullen ervaren, hoe hij voortdurend op zoek geweest is naar de mens, waarvan hij de emoties in bijbelverhalen herkende. Die hij ontroerend mooi schilderde. En waarmee hij ons eeuwen later nog raakt.

De middag begint om 14.30 uur met een kopje koffie of thee en eindigt om ongeveer 16.30 uur. De middag is gratis.

Het belooft een mooie middag te worden en wij hopen velen van u te mogen verwelkomen!

Werkgroep ontmoetingsmiddagen

Maartje Greevenbosch en Henny Muilwijk