Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Nav de Nashville verklaring
Categorie: Aankondigingen

Vanwege de ophef die ontstaan is naar aanleiding van de Nashville-verklaring willen we helder maken waar we staan als Open Hof.

In Open Hof is iedereen welkom. Ook kunnen in protestantse wijkgemeente Open Hof twee volwassen mensen die van elkaar houden Gods zegen ontvangen over hun verbond van liefde en trouw, ongeacht of zij van gelijk of van verschillend geslacht zijn.

Daar kan en mag verschillend over gedacht worden. We hechten eraan dat er in Open Hof gesprek mogelijk is, binnen de veelkleurigheid van onze gemeenschap. Met scriba ds René de Reuver vinden we dat dit gesprek niet gediend is met statements over en weer. De Nashville-verklaring is theologisch eenzijdig en gesloten en pastoraal onverantwoord; en daarom niet dienstbaar aan het gesprek in gemeenten over gender, seksualiteit en zegen. Het gesprek over gender, seksualiteit en zegen moet in veiligheid en openheid gevoerd kunnen worden. In Open Hof hopen we een plek te bieden, waar deze veiligheid en openheid gewaarborgd zijn en blijven.

Zie voor de complete verklaring van ds René de Reuver: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/nashville-verklaring-is-pastoraal-onverantwoord.

Geplaatst door ds Fulco Timmers.