Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Kinderdienst (9.30u)
Categorie: 0 tot 12 jaar

Iedere week is er kinderdienst voor alle kinderen van ongeveer 3 t/m 12 jaar. Er is geen kinderdienst tijdens de schoolvakanties of als er op die zondag een Kliederdienst is. De kinderen trekken samen op in één groep. Zij maken het eerste deel van de dienst mee bij hun ouders/verzorgers in de kerkzaal. Er wordt in dit deel ook een lied gezongen voor de kinderen. Voor de lezingen mogen de kinderen naar voren komen en houdt de voorganger een gesprekje met hen of vertelt een verhaaltje. Daarna nemen de kinderen het licht mee en gaan naar hun eigen ruimte.

In hun eigen ruimte zetten we het meegenomen licht uit de kerkzaal op een tafel, waar ook een bijbel, een tinnen beker en schaaltje staan. Ook de kleur van het kerkelijk jaar (groen, paars, wit of rood) is te zien door middel van een lint aan het kleedje. We hebben een gesprekje, een gebed, soms een lied en vertellen het Bijbelverhaal. Daarna is er een verwerking over het Bijbelverhaal of onderwerp.

Na de verkondiging komt de ouderling van dienst ons halen en komen de kinderen terug om vervolgens bij hun ouders/verzorger te gaan zitten. Als de voorganger het van tevoren aangeeft, kunnen de kinderen nog even naar voren komen om te vertellen en te laten zien wat ze gemaakt hebben. Dit gebeurt in elk geval in de Adventsperiode, want dan hebben we ook een project wat we afsluiten op Kerstochtend.

Contactpersoon: Anneke Barendrecht (annekebarendrecht@hotmail.com 06-24937620)