Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Waarden-vol Opvoeden
Categorie: 25+

 

Waarden-vol Opvoeden

Welke waarden zijn voor jou belangrijk, en welke waarden wil je graag aan je (klein)kinderen doorgeven? Hoe pak jij dat aan? Daarover gaan we in gesprek, aan de hand van afwisselende werkvormen.

De avonden zijn bedoeld voor ouders met kinderen van 0-15 jaar, en voor grootouders met kleinkinderen in dezelfde leeftijd. Het programma kent gezamenlijke onderdelen en onderdelen waarbij er met aparte groepen per leeftijd gewerkt wordt. Door het seizoen heen komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

Dinsdagavond 19 november 2019, 20.00-22.00u – Open Hof

Pedagoog, psycholoog en theoloog Dorothea Timmers-Huigens zal een avond verzorgen over het geloofsgesprek tussen (groot)ouders en kinderen. Zij is op dit onderwerp gepromoveerd en kent de praktijk van geloofsopvoeding door-en-door vanuit haar dagelijks werk met ouders, in zorginstellingen en als voorganger.

 

Zaterdagmiddag 21 maart 2020, 14.00-16.00u – Ontmoetingskerk

Terwijl kinderen in de basisschoolleeftijd (groep 3 t/m 8) aan de slag gaan om brood voor het Avondmaal te bakken, kunnen hun (groot)ouders / verzorgers met elkaar in gesprek over het vieren van het heilig Avondmaal. Wat betekent dit voor je, wat vind je misschien lastig? Hoe beleef je dit samen met je (klein)kinderen? Vragen waarover we deze middag onder leiding van Anneke van Wijngaarden, Jils Amesz en Fulco Timmers in gesprek gaan.

NB: voor opvang voor jongere kinderen kan in overleg gezorgd worden!

 

Dinsdagavond 12 mei 2020, 20.00-22.00u – Open Hof

We spelen het spel “It takes a church …” (een variant op de bekende uitspraak “It takes a village to raise a child”). Het spel bestaat uit verschillende kamers, waar steeds iemand digitaal voor ons klaar zit met een uitdagende vraag op het gebied van geloof en opvoeding. Er zijn o.a. kamers over relaties, aandacht, Bijbel en rituelen.

 

Voor:                   (groot)ouders met (klein)kinderen van 0 – 15 jaar

Contactpersoon:              Anneke van Wijngaarden en Fulco Timmers