Protestantse en Rooms-katholieke kerk te Rotterdam Ommoord
Nieuwe Liefde Vieringen
Categorie: 25+

De naam van deze vieringen is afkomstig van dichter en theoloog Huub Oosterhuis. Deze nieuwe liefde gaat verder dan de vriendelijkheid, vriendschap en liefde tussen mensen, maar omvat in zijn visie ook ‘alles wat ten goede is, alles wat zingt en in vervoering brengt, alles wat troost en tot bezinning leidt, en alles wat bijdraagt tot iets meer recht en vrede voor zoveel mogelijk mensen’. In de vieringen staan muziek en poëzie (van Oosterhuis en geestverwanten) en maatschappelijke betrokkenheid centraal. Voor de vieringen worden diverse sprekers uitgenodigd, vaak van buitenaf. De vieringen zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar inspirerende vormen van liturgie en Bijbeluitleg. Je bent welkom, ongeacht je (kerkelijke) achtergrond.

De data voor de 1e helft van 2019 zijn: 10 maart (Oranjekerk) en 16 juni (Ontmoetingskerk). Aanvangstijd is 19.00 uur.

Het thema van elke viering komt circa 3 weken later terug in een film die in Open Hof wordt vertoond op zondagavond om 19.30 uur (zie aankondiging in Open Hof Nieuws). De toegang is €3,-. Na afloop kan er nagepraat worden bij een drankje.